spot_img
spot_img

EXCLUSIV: Iată ce declară Consiliul Județean Mureș despre reabilitarea Bisericii de lemn din Chețani

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

La finele săptămânii trecute, RefleqtMedia a fost prima (și singura) entitate de presă care a luat atitudine împotriva deciziei Consiliului Județean Mureș de a ignora biserica greco-catolică de lemn din comuna Chețani.

Deși este un monument istoric, edificiul religios de la Chețani este într-o stare avansată de degradare, astfel că administrația locală a comunei caută surse de finanțare pentru reabilitarea și consolidarea acestuia.

Consiliul Județean Mureș a trimis o adresă către RefleqtMedia prin care își motivează decizia de a nu susține financiar proiectul de reabilitare a bisericii de lemn din Chețani.

„Legat de situația bisericii greco-catolice din localitatea Chețani vă aducem la cunoștință faptul că în acest moment fondurile de care dispune Consiliul Județean Mureș nu sunt suficiente pentru a putea răspunde solicitărilor primăriilor legate de restaurarea de monumente, indiferent de localitatea în care se află.

Autorităților Locale li se direcționează de către CJ Mureș cotele defalcate transmise de la bugetul central conform prevederilor legale în vigoare, sume ce pot fi folosite inclusiv pentru astfel de lucrări.

Deși ne-am dori să putem investi mai mult în restaurarea de monumente, bugetul din acest an al autorității județene este cu 80 de milioane mai mic decât anul trecut ceea ce nu ne permite nici măcar realizarea proiectelor de restaurare necesare pentru imobilele de patrimoniu aflate în proprietatea și administrarea Consiliului Județean, cu atât mai puțin a unor bunuri care se află în proprietatea și/sau administrarea altor unități administrativ-teritoriale.

Având în vedere situaţia financiară existentă, Consiliul Judeţean Mureş depune toate diligenţele pentru a obţine fonduri prin accesarea programelor cu finanţare europeană dedicate restaurării monumentelor care se află în domeniul public al unităţii administrativ-teritoriale judeţul Mureş.”, se precizează în adresa remisă de Consiliul Județean Mureș.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Mesaje RO-ALERT pentru zona Mihai Viteazu, Iara, Moldovenești – pericol de grindină, COD PORTOCALIU!

Cetățenii care locuiesc în localitățile Mihai Viteazu, Cornești, Cheia, Buru, Iara, Moldovenești, Petreștii de Jos, Lita, Plăiești, Măgura...

5 copii campioni, premiati de Primaria Chetani

In semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute la concursurile de Skandenberg si tenis de masa , administraţia...

Podul 1 din Cheile Turzii, înnoit, redeschis circulației turistice

În cadrul lucrărilor de întreținere a traseelor turistice din județ, angajații și voluntarii Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj...

Asociația Pro Infrastructură despre greșelile făcute de CNAIR la lotul de autostradă Câmpia Turzii – Chețani

#MaratonulRutier ajunge la fratele vitreg, dar tot blestemat. Ieri am ajuns la Nădășelu, iar de acolo și până...
spot_img

Iata de ce a fost demisa sefa Muzeului turdean

La inceputul lunii, RefleqtMedia va prezenta stirea privind demiterea directoarei Muzeului de Istorie din Turda. Ca urmare a acelei demiteri, unele entitati de presa au...
%d bloggers like this: