spot_img

EXCLUSIV: Dosar PENAL la Tritenii de Jos – a venit momentul răfuielilor!

Date:

Share post:

Din anul 1996, cetățenii satului Tritenii de Sus, comuna Tritenii de Jos nu au la dispoziție un cămin cultural unde să-și organizeze evenimentele.

Asta deoarece primarul de la acea vreme a găsit de cuviință să înstrăineze căminul, printr-un contract de închiriere cu omul de afaceri, Aurel Varga.

Contractul respectiv, încheiat pe 20 de ani, urma să expire în anul 2016, însă a primit o prelungire din partea Consiliului Local Tritenii de Jos.

Ei bine, în anul 2018, omul de afaceri, Aurel Varga a intentat un proces împotriva Comunei Tritenii de Jos, prin care a solicitat prelungirea cu încă 5 ani a contractului de închiriere, sub rezerva unor datorii pe care UAT Tritenii de Jos le-ar avea față de el, rezultate din investițiile realizate de Varga la căminul cultural din Tritenii de Sus.

UAT Tritenii de Jos a pierdut respectivul proces, din cauza unor aspecte neortodoxe și a unor parandărături meschine, din culise.

Ei bine, după venirea la Primărie a noului edil, Alexandru Iosif DAN, „brânza s-a împuțin” în relațiile dintre Primăria Tritenii de Jos și omul de afaceri, Aurel Varga. Primarul a contestat procesul prin care s-a prelungit durata de închiriere a căminului cultural și a pierdut inclusiv acel proces + recursul.

Dar … surpriza vine acum: potrivit unor informații care au ajuns „la urechile” RefleqtMedia, toată tevatura privind închirierea, prelungirea închirierii și inclusiv forma în care Primăria Tritenii de Jos s-a apărat în procesul intentat de Aurel Varga fac obiectul unei cercetări penale.

Dacă procurorii vor admite, sau nu, urmărirea penală in rem vom afla în curând, dar ceea ce este clar e faptul că s-a acționat pe linie penală pentru recuperarea unui imobil din patrimoniul comunei Tritenii de Jos.

spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Compania de Apă Arieș, despre lucrările POIM de la Tritenii de Jos

ℹ️💧Continuă lucrările de extindere a rețelei de apă și...

Mafia Pădurilor în instanță!

Pe rolul Judecătoriei Turda apare o nouă lovitură pentru...

Statul Major CONFIRMĂ – șoferul vinovat de producerea accidentului de la Turda era …

RefleqtMedia a intrat posesia unor informații foarte interesante, care-l...
%d bloggers like this: