fbpx
HomeDEZVĂLUIRIEXCLUSIV: Deranj mare la Compania de Salubritate Câmpia Turzii - au renunțat...
spot_img
spot_img

EXCLUSIV: Deranj mare la Compania de Salubritate Câmpia Turzii – au renunțat la 2 contracte, de aproximativ 390.000 de lei, în doar o lună

- Publicitate -
spot_img

UPDATE: Ca urmare a publicării articolului, Dorin Nicolae Lojigan, primarul Municipiului Câmpia Turzii, a ținut să își prezinte punctul de vedere, vis-a-vis de problemă.

„Referitor la problema rezilierii unilaterale a contractelor de prestări servicii de salubritate, încheiate de Compania de Salubritate din Câmpia Turzii, cu UAT-urile din mediul rural, în contextul articolelor de presă apărute astăzi, mă simt nevoit să fac următoarele precizări: nu se pune problema unui „deranj” sau a unei „situații îngrijorătoare” la Compania de Salubritate și nici ca operatorul de salubritate „să nu mai facă față”.  Decizia de denunțare unilaterală a contractelor a fost luată de comun acord cu Primăria Municipiului Câmpia Turzii, întrucât ne dorim să asigurăm un climat frumos și plăcut pentru cetățenii noștri.

Consider că este mai important ca operatorul de salubritate din Câmpia Turzii să deservească EXCLUSIV Câmpia Turzii, deoarece marea majoritate a contractelor și a veniturilor încasate de operator se datorează cetățenilor din Câmpia Turzii. Astfel, scopul nostru este acela de a utiliza toate resursele operatorului de salubritate pentru a colecta, transporta și depozita exclusiv deșeurile din Câmpia Turzii.

Având în vedere dotarea Companiei de Salubritate, care are doar două autoutilitare de colectare a deșeurilor, am luat hotărârea ca ambele autoutilitare să fie folosite în Câmpia Turzii, pentru a crește gradul de curățenie al orașului și pentru a evita cazurile de supra-aglomerare a punctelor gospodărești.

Totodată vreau să precizez că există alternative pentru ca bugetul companiei să nu fie afectat de rezilierea acestor contracte.

În acest sens, denunțarea unilaterală a contractelor de colectare și transport a deșeurilor din mediul rural a fost luată nu ca o consecință a situației „îngrijorătoare” a Companiei, ci ca o consecință a unei schimbări de politică ÎN BENEFICIUL CETĂȚENILOR DIN MUNICIPIUL CÂMPIA TURZII!”, a declarat Dorin Lojigan.

Compania de Salubritate din Câmpia Turzii are mari probleme, iar două decizii luate în ultima lună de către firmă denotă starea îngrijorătoare în care se află societatea.

Bunăoară, în luna iunie, firma condusă de Cristian Cîmpean a renunțat unilateral la un contract de prestări servicii cu comuna Ceanu Mare, care-i aduceau aproximativ 15.000 de lei pe lună.

Serviciile au fost preluate de firma harghiteană, RDE Salubritate.

Aceeași situație s-a produs chiar în această săptămână, când conducerea Companiei de Salubritate a anunțat comuna Luna de faptul că, în termen de 30 de zile calendaristice va renunța la contractul de delegare a serviciilor de salubritate.

Motivul invocat de Compania de Salubritate este lipsa unei rampe unde să depoziteze deșeurile, dar și uzura utilajelor din parcul auto.

Dacă facem un calcul simplu, rezultă că operatorul de salubritate din Câmpia Turzii a renunțat la contracte care-i aduceau venituri în valoare de aproximativ 390.000 de lei.

Astfel, în Luna erau întocmite aproximativ 1000 de contracte de salubritate, la o medie de 2 locuitori/gospodărie și un tarif de 9 lei/membru de familie, rezultă 18.000 de lei lunar, adică 216.000 de lei/an.

Această sumă, coroborată cu cei 180.000 de lei pe care-i încasau anual de la Ceanu Mare, rezultă o pierdere de 390.000 de lei a veniturilor anuale încasate de Compania de Salubritate.

Toate aceste lucruri se întâmplă din cauza INCOMPETENȚEI ADI Eco Metropolitan Cluj, care nu reușește să deschidă prima celulă a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor.

Prin comparație, firma RDE Harghita gestionează și o rampă de depozitare a deșeurilor, astfel că-i este mult mai ușor să-și extindă tentaculele în județul Cluj.

De altfel, RDE Harghita este operator de salubritate, de acum, la Luna, Ceanu Mare, Aiton, Tureni, Pălatca și multe alte UAT-uri din județul Cluj.

În aceste condiții,  nu este exclus ca operatorul de salubritate din Câmpia Turzii, Compania de Salubritate SA, să piardă și contractele de servicii încheiate cu comunele Viișoara și Tritenii de Jos, în special în condițiile în care tot mai mulți viișoreni contestă programul de ridicare a deșeurilor menajere și nemenajere de pe raza comunei lor.

Ca să vă faceți o idee, în comuna Luna, deșeurile au rămas neridicate de miercuri, până duminică … în soarele arzător de săptămâna trecută.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: