Sunday, July 14, 2024
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Știri similare

spot_img

Related Posts

EXCLUSIV: De la o simplă entorsă, la Tromboembolism Pulmonar! Cazul „Ioana”

Ioana este o tânără, în vârstă de 34 de ani, din Boian, comuna Ceanu Mare. Mamă și soție, Ioana a fost la un pas de moarte, după o simplă entorsă, tratată la Spitalul Municipal „Dr. Cornel IGNA” din Câmpia Turzii.

La o săptămână după ce s-a externat de pe secția de Cardiologie 1 a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj Napoca, Ioana ne-a trimis o plângere, care a fost adresată atât Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj, cât și Colegiului Medicilor și conducerii Spitalului Municipal „Dr. Cornel IGNA”.

„În data de 24.08.2023, m-am prezentat la camera de gardă a secției de Chirurgie, Ortopedie, Traumatologie a Spitalului Municipal „Dr. Cornel Igna” din Municipiul Câmpia Turzii, având o posibilă entorsă, după un accident casnic. Am fost primită de către domnul doctor, Adorian Bande, care a decis imobilizarea piciorului cu atelă ghipsată. Pe foaia de UPU mi-a recomandat să fac repaus, dar nu mi-a prescris nici un medicament. În data de 07.09.2023, m-am prezentat la control, pe Ambulatorul Secției de Chirurgie, Ortopedie și Traumatologie, unde mi-a fost dată jos atela ghipsată de către domnul doctor, Sandu Valer. Nici acesta nu mi-a prescris nici un tratament anticoagulant, nimic altceva, decât repaus.

Observând că starea mea generală s-a alterat, iar pe picior mi-au apărut vânătăi și piciorul s-a umflat, m-am dus la Turda, la Bioclinica, unde mi-a fost făcut o analiză de sânge de tip „Timp Quick” pentru a se vedea posibilitatea unor trombi în sistemul circulator. Această analiză a fost efectuată în 13.09.2023.

În 26.09.2023. mi-a fost efectuat o ecografie de tip doppler a venelor și arterelor de pe piciorul care-mi fusese pus în atelă ghipsată, iar rezultatul m-a șocat: TROMBOZĂ COMPLETĂ a venelor femurală, respectiv Popliteea.

Într-un final, în data de 29.09.2023, m-am prezentat la UPU al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, unde am fost diagnosticată cu multiple tromboze, inclusiv TromboEmbolie Pulmonară – toate cauzate de lipsa tratamentului corespunzător cu anticoagulant, care trebuia prescris de medicii de pe Chirurgie, de la Câmpia Turzii.

ONORATE INSTITUȚII, DOMNILOR DIRECTORI,

După cum se știe, în literatura de specialitate, TromboEmbolia Pulmonară este o complicație extrem de periculoasă, care poate conduce la decesul pacientului. „Trombembolismul pulmonar reprezinta o complicatie grava a trombozei venoase profunde si se produce prin obstructia unei artere pulmonare datorata unui tromb de provenienta venoasa (cu formare la nivelul sistemului venos periferic), care determina ischemie acuta a tesutului pulmonar si insuficienta respiratorie acuta amenintatoare de viata.”[i]De asemenea, TROMBOZA COMPLETĂ OBSTRUCTIVĂ a venelor unui picior poate determina cangrenarea și, ulterior, amputarea piciorului.

Să rămân, la 34 de ani, fără un picior sau, mai grav, să-mi pierd viața, în condițiile în care sunt mamă, este un lucru DE NEACCEPTAT!

Pe cale de consecință, vă rog să dispuneți la efectuarea unor controale pe Secția de Chirurgie a Spitalului Municipal „Dr. Cornel IGNA” și tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de proasta gestiune a situației în care m-am aflat.

Din actele medicale pe care le atașez prezentei reiese faptul că am fost internată pe secția Cardiologie 1 a Spitalului Clinic Județean de Urgență timp de 5 zile, dar îngrijirile medicale anterioare, respectiv ULTERIOARE acumulează peste 30 de zile.

Nu vreau să mă văd în situația de a apela la Poliție sau la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda, pentru soluționarea situației mele.


[i] https://www.medicover.ro/despre-sanatate/trombembolism-pulmonar-cauze-simptome-si-tratament,693,n,295#:~:text=Trombembolismul%20pulmonar%20reprezinta%20o%20complicatie,pulmonar%20si%20insuficienta%20respiratorie%20acuta”, este povestea TERIFIANTĂ a Ioanei, pacienta a cărei identitate am decis să o protejăm.

Femeia ne-a trimis și documentele care demonstrează că spune adevărul.

Așteptăm, cu mare interes, concluziile comisiilor de anchetă ale Spitalului Municipal „Dr. Cornel IGNA”, Direcției de Sănătate Cluj și Colegiului Medicilor Cluj, pentru că Ioana ni le va trimite, când le va primi și ea!

Pe de alta parte, insa, situatia Ioanei este una oarecum ciudata, deoarece unitatea sanitara a investit mult in grija acordata pacientilor, in conditii de cazare si internare, depasind cu mult spitale mult mai mari, inclusiv din Cluj Napoca.

Desigur, nici o investitie in dotari si servicii nu poate suplini o eventuala eroare umana!

spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social

Popular Articles