EXCLUSIV: Curiosul caz al consilierului local care a încercat să acopere niște achiziții interesante, cedându-și părțile sociale din firmă

spot_imgspot_img

În timpul campaniei electorale pentru alegerile locale de la Câmpia Turzii, alianța USR-PLUS a scos în evidență cazul consilierului local, Emil Nicoară, care – asociat fiind în cadrul SC R Nic SRL – a încasat bani SUBSTANȚIALI din diverse achiziții cu Domeniul Public Câmpia Turzii, societate patronată de Consiliul Local Câmpia Turzii.

Ei bine, conform unei analize efectuată de RefleqtMedia asupra declarațiilor de avere și interese completate de Emil Nicoară, după campania electorală din 2020, acesta și-a cedat părțile sociale de la SC R Nic SRL … către o rudă de gradul I.

Astfel, a încercat să pună batista pe țambal și, cumva, să se exonereze de conflictul de interese de care ar putea fi acuzat pentru toată durata mandatului anterior de consilier local.

Doar că … în conformitate cu legea, conflictul de interese continuă până la gradul al IV-lea de rudenie sau afinitate.

export-085833
export-085951
export-090022

Ceea ce vedeți mai sus sunt achizițiile realizate de Domeniul Public Câmpia Turzii SA de la societatea care a fost patronată de consilierul local, Emil Nicoară, în 2019 și 2020, dar și cele efectuate în 2021, după ce Nicoară și-a cedat părțile sociale.

RefleqtMedia a formulat, în această dimineață, o solicitare către Agenția Națională de Integritate, pentru a ni se comunica dacă Nicoară s-a aflat în conflict de interese, iar răspunsul îl vom prezenta într-un articol ulterior!

spot_img
%d bloggers like this: