fbpx
spot_img
spot_img

EXCLUSIV: Cristian Matei și Ovidiu Stănilă îl contrazic pe prefectul de Cluj – în toate spitalele există focare COVID-19

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

După ce, în această dimineață, prefectul județului Cluj, Szillard Istvan Tașnadi, a declarat că Spitalul Municipal Turda este singura unitate sanitară din județ unde există focar de COVID-19, atât managerul spitalului – Ovidiu Stănilă, cât și primarul turdean – Cristian Matei, au ținut să combată afirmația prefectului.

- Advertisement -
- Advertisement -

În primul rând, Ovidiu Stănilă, directorul Spitalului din Turda, ne-a contactat telefonic, spunându-ne că majoritatea cazurilor din focare s-au stabilizat, că nicidecum în spital nu mai există 27 de persoane infectate cu COVID-19 care să formeze un focar și că majoritatea personalului medical infectat este la prima infecție – fără să fie vorba despre reinfectare.

Cât privește informația promovată de prefect, Ovidiu Stănilă a declarat că este falsă … „În majoritatea spitalelor apar focare de COVID-19, această patologie și situație nu este singulară la Spitalul Municipal Turda.”, a declarat Stănilă.

De asemenea, Cristian Matei a răspuns solicitării de informații venită din partea RefleqtMedia.

„Cum comentati focarul de la Spitalul Municipal Turda? Este singurul spital din judet care are focar de COVID-19, lucru confirmat de prefect. Avand in vedere statutul dumneavoastra de superior ierarhic al managerului, ce masuri ati discutat cu acesta pentru diminuarea efectelor acestui focar? Va multumesc!”, am întrebat noi.

„Buna ziua!
In primul rând, fals! Spitalul din Turda nu este singurul spital cu focar Covid din judet! Toate spitalele din Cluj sunt cu personal pozitiv, unele chiar cu focare Covid!


Noi am avut 3 focare – pe Urologie, Radiologie, Neurologie!
In prezent pe Urologie nu mai exista cazuri pozitive! Nici pe Radiologie! Pe Neurologie încă se mai fac testări!


In principiu am discutat cu managerul spitalului referitor la măsurile de eliminare ale focarelor. Concluzia este simpla: un focar fiind constituit din minim 3 persoane, se poate ca in foarte scurt timp sa elimini un focar. Din aceste considerente, consider ca nu este in acest moment nici un pericol la spitalul din Turda, cadrele medicale actioneaza dedicat și pragmatic pentru sănătatea populatiei!”, a declarat Cristian Matei, primarul Municipiului Turda.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: