fbpx
spot_img
HomeȘtiri din zonăTritenii de JosEXCLUSIV: Creaturi ciudate dau atacul la Tritenii de Jos

EXCLUSIV: Creaturi ciudate dau atacul la Tritenii de Jos

- Advertisement -

Un cetățean din comuna Tritenii de Jos ne-a trimis o fotografie surprinsă de camera de supraveghere, în care apare un animal ciudat, care dă iama în comună.

„Buna seara ,va rog sa faceti un articol dupa ce luati legătura cu autoritatile locale ptr ca in Titenii de jos au apatut Sacalii deabinelea ataca gospodariile cetatenilor in zona blocu specialistului cu cateva nopti in urma Autoritatile nu au facut nimic in acest sens.”, ne-a transmis cetățeanul din Triteni.

RefleqtMedia a solicitat un punct de vedere din partea primarului, Iosif Alexandru Dan.

„Am fost înștiințat și eu cu privire la acest subiect. Am urmărit imagini de pe camerele de supraveghere. Astăzi voi lua legătura cu asociația de vânători care administrează fondul cinegetic din comuna noastră, pentru a vedea dacă – într-adevăr – este vorba despre șacali și ce este de făcut în acest caz.”, a comentat edilul comunei.

În România, șacalul este o apariție destul de rară. A fost semnalat în Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Șacalii au pătruns în fauna autohtonă încă de acum 50 de ani iar numărul lor este în creștere în partea de sud-est a țării.[1] Originar din India, a pătruns prin Iran și Turcia în Europa, în special în Grecia, Bulgaria și Albania, apoi în România.[1] – conform Wikipedia.

Ei bine, din informațiile deținute de RefleqtMedia în zona Triteni – Valea Largă – Luduș, aparițiile șacalilor sunt tot mai dese. Anul trecut, două familii de șacali au fost văzute în zona Ludușului.

Aceste animale nu atacă omul, din cauza staturii lor mici, însă pot produce pagube însemnate în gospodărie.

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Accident de parapantă în Cheile Turzii

0
Un tânăr în vârstă de 30 de ani s-a prăbușit, astăzi, în Cheile Turzii, după un accident cu parapanta. „ Solicitarea a fost înregistrată în jurul...

Comentarii

%d bloggers like this: