19.9 C
Turda
Tuesday, August 16, 2022
spot_img
HomeȘtiri TurdaEXCLUSIV: Ce interese se ascund în spatele atitudinii consilierilor ALDE Turda?

EXCLUSIV: Ce interese se ascund în spatele atitudinii consilierilor ALDE Turda?

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Grupul consilierilor ALDE Turda a întors armele, astăzi, în ședința de plen, împotriva aliaților de la PSD, făcând o alianță cel puțin de conjunctură cu PNL-ul.

S-a întâmplat la proiectul de hotărâre privind aprobarea transportului rutier în scop de agrement realizat de către societatea Diu Trans SRL pe anumite străzi din Municipiul Turda.

„Grupul PNL a anunțat că susține înființarea unor servicii de transport pentru turiști dar se opune categoric unei atribuiri in exclusivitate și nereglementată către un singur agent economic. Grupul ALDE, prin vocea consilierului Ovidiu Micu a cerut rediscutarea proiectului de hotărâre și a precizat că discutarea acestuia în forma propusă de municipalitate ‘nu e oportună’. Critici au formulat și cei de la PMP. Consilierul Emil Moldovan a cerut rediscutarea proiectului.”, scrie infoaries.ro

Ei bine, RefleqtMedia a solicitat opinia oficială a primarului turdean, Cristian Octavian Matei, în această chestiune.

„Am lipsit de la acel proiect, nu știu toate comentariile, dar sunt convins că au primat interesele personale ale celor 2 consilieri, patroni de pensiuni, care au inițiat șirul de discuții. Din păcate nu și-au înțeles rolul de consilier local al municipiului Turda. Defapt, cam aceleași considerente au stat și la baza intervențiilor domniilor lor și la un alt proiect, respectiv aprobarea Studiului de Fezabilitate pentru Mina Iosif de la Salina Turda.”, a specificat Cristian Octavian Matei.

Sintagma „2 consilieri, patroni de pensiuni” ne-a determinat să aruncăm o privire asupra declarațiilor de avere și interese ale consilierilor locali turdeni.

Înafară de consilierul local PMP, Emil Moldovan, care este proprietarul unei case de vacanță la Ocoliș, din declarațiile de avere ale reprezentanților locali nu reiese ca vreunul să mai dețină imobil cu statut de pensiune.

Cu toate acestea, sursele din sferele politice afirmă că atât Adrian Sărmășan, cât și Ovidiu Micu ar fi proprietari de pensiuni, undeva prin Turda Nouă.

Astfel apar două posibilități: 1. Fie cineva minte în declarația de avere – fapt penal. 2. Fie și-au ascuns pensiunea, aceasta fiind trecută ca proprietate a altei persoane.

Totuși, este regretabil faptul că ALDE Turda, după ce a primit inclusiv o funcție de director general și un statut privilegiat, chiar dacă forța lor politică a dispărut, odată cu plecarea lui Mircea Irimie.

Ceea ce au demonstrat astăzi consilierii ALDE este că atunci când ciolanul e în joc, se aliază fie și conjunctural, chiar dacă – în viața de zi cu zi, se bârfesc și se înjură reciproc.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: