spot_img
spot_img

EXCLUSIV: Cât de pregătite sunt, de fapt, școlile și grădinițele din Câmpia Turzii pentru protejarea copiilor?

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

În urmă cu 6 zile, RefleqtMedia a demarat o investigație privind stocurile de mănuși și dezinfectanți de care dispun unitățile școlare și preșcolare din Câmpia Turzii.

Având în vedere faptul că numărul elevilor și preșcolarilor depistați pozitiv cu COVID-19 la nivelul județului Cluj este în creștere continuă, am considerat că este vital să aflăm care este pregătirea de care dispun școlile și grădinițele din Câmpia Turzii pentru a-i proteja pe cei mici.

Am formulat, așadar, solicitări în temeiul legii 544/2001 pe care le-am trimis tuturor organismelor educaționale din oraș.

Primii care ne-au răspuns au fost reprezentanții Școlii Gimnaziale Avram Iancu. Potrivit acestora, în magaziile școlii există un stoc de 23.200 de bucăți de măști de protecție, 25 litri gel antibacterian pentru mâini și 65 de litri dezinfectant pentru suprafețe.

La Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” situația se prezintă astfel: 22.600 de măști, 50 litri dezinfectant pentru suprafețe, 24 litri dezinfectant pentru mâini.

Grădinița cu Program Prelungit „Pinocchio” dispune de 500 de măști chirurgicale de unică folosință, 20 litri săpun lichid pentru mâini, 15 litri dezinfectant pentru mâini și 10 litri dezinfectant pentru suprafețe.

Ultima care ne-a răspuns, până la acest moment, este grădinița „Lumea Prichindeilor”. În stocurile acesteia se regăsesc 540 măști chirurgicale, 10 litri săpun lichid, 7 litri dezinfectant pentru mâini și 10 litri dezinfectant pentru suprafețe.

Cele două licee din oraș, Pavel Dan și Victor Ungureanu, încă nu ne-au răspuns, însă au timp, din punct de vedere legal.

 

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Top 7 Licee în Turda și Câmpia Turzii, după rezultatele de la BAC

Având în vedere că Ministerul Educației a făcut publice rezultatele examenului de Bacalaureat, am decis să alcătuim un...

DISPOZIȚIE Nr. 560  din 24.06.2022 privind convocarea Consiliului Local al Municipiului Câmpia Turzii în ședință ordinară

Primarul Municipiului Câmpia Turzii; În conformitate cu prevederile art.133 și art.134 din O.U.G nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările...

Dorin Lojigan: „Câmpia Turzii Summer Fest este un concept nou de festival, la Zilele Câmpiei Turzii renunțăm”

RefleqtMedia a fost prima entitate de presă din zonă care a scris despre Câmpia Turzii Summer Fest 2022. Ei...

Vine căldura! Temperaturi peste 37*C în zona Turda – Câmpia Turzii

Un val imens de căldură va lovi România începând cu data de 29 iunie. Potrivit Severe Weather Alert România,...
spot_img

Cu Flaviu Chișu și Tudor Duma în teren, Gemina Cluj pierde finala de la Deva

A fost un meci spectaculos, în care infanteriștii clujeni au fost foarte aproape de victorie. Totuși, din cauză că s-au retras în apărare după înscrierea...
%d bloggers like this: