spot_img

EXCLUSIV: Cât de încrezător este cancelarul primului ministru privind deschiderea axelor de finanțare!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

În contextul în care tot mai mulți edili și președinți de consilii județene se plâng de faptul că ghidurile aferente axelor de finanțare pentru PNRR și perioada de finanțare 2021-2027 nu au fost deschise, astăzi – la Palatul Victoria – a avut loc o ședință de lucru.

”𝑷𝒓𝒊𝒎-𝒎𝒊𝒏𝒊𝒔𝒕𝒓𝒖𝒍 𝑵𝒊𝒄𝒐𝒍𝒂𝒆-𝑰𝒐𝒏𝒆𝒍 𝑪𝒊𝒖𝒄𝒂̆ a convocat, la sediul Guvernului, o reuniune de lucru cu Autoritățile de Management și miniștrii de resort.
La discuții au participat Dan Vîlceanu, ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, secretari de stat și directori generali/reprezentanți ai AM-urilor.
Principalele teme abordate au fost legate de stadiul implementării Cadrului Financiar Multianual 2014-2020, stadiul pregătirii perioadei de programare 2021-2027 și Programul Național de Redresare și Reziliență.
Premierul a subliniat nevoia de a lua toate măsurile necesare pentru a absorbi cele peste 80 de miliarde de euro pe care România le are la dispoziție din cele trei resurse europene.
Prioritare în acest sens vor fi punerea în stare de operativitate a Autorităților de Management și activarea responsabililor de reforme din structurile guvernamentale și a mecanismelor de lucru.”, se arată într-un comunicat remis de Guvernul României.
 
În acest sens, RefleqtMedia l-a contactat pe domnul, Mircea Abrudean, cancelarul Primului Ministru al României.
 
L-am întrebat pe fostul prefect de Cluj cât de încrezător este în deschiderea liniilor de finanțare în primul trimestru din 2022?
 
„Eu zic ca e posibil pe anumite domenii. Incercam sa mobilizam la maxim toate resursele în acest sens, asta a fost și scopul întâlnirii..”, a declarat Mircea Abrudean.
 
Dacă Programele Operaționale Regionale vor fi deschise spre finanțare, cel puțin 500 de milioane de euro vor veni la dispoziția UAT-urilor din ADR Nord-Vest, din care face parte și județul Cluj.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Și-a luat bătaie de la un transgender, în Iulius Mall

Pe rețelele de socializare a apărut o filmare în care un tânăr se ia la bătaie cu un...

A lovit o femeie de 66 de ani cu trotineta ȘI A FUGIT DE LA FAȚA LOCULUI – o cunoașteți?

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au intervenit la un accident de circulație semnalat la data...

Crimă în zona de munte a Clujului? O târgumureșeancă a dispărut în condiții suspecte

La data de 23 mai a.c., în jurul orei 13.05, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată prin apel...

Cu burta la gură, înainte de majorat – vezi câte mame minore are județul Cluj

În conformitate cu statisticile europene publicate recent, România se numără printre țările cu cele mai multe mame minore. Pornind...
spot_img

Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii se întrunește în ședință ordinară

DISPOZIŢIE Nr.550 din 19.07.2018 privind convocarea Consiliului Local al Municipiului Câmpia Turzii în şedinţă ordinară Primarul Municipiului Câmpia Turzii; În conformitate cu prevederile art.39...
%d bloggers like this: