fbpx
spot_img
spot_img

EXCLUSIV: Au solicitat medicii turdeni asistență aeriană ieri?

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

În această dimineață, RefleqtMedia.ro vă prezenta primele informații despre un incident grav care s-a petrecut, ieri seară, la Turda.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ei bine, ca urmare a articolului nostru, atât ISU Cluj, cât și IPJ Cluj ne-au răspuns solicitărilor.

„În cursul zilei de ieri, în jurul orei 19.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au fost sesizați cu privire la faptul că doi minori au suferit leziuni corporale în timp ce se aflau la domiciliu, fiind transportați la o unitate medicală.

Deplasați la locul incidentului, polițiștii au constatat că aspectele sesizate se confirmă, cei doi minori de 3 și 5 ani suferind leziunile corporale după răsturnarea unui vas cu apă fierbinte.

În continuare se efectuează investigații și cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, totodată evenimentul fiind transmis în atenția reprezentanților DGASPC.”, confirmă IPJ Cluj.

Sursele noastre afirmă că medicii de la Spitalul Municipal Turda ar fi solicitat asistență aeriană, pentru transportul celor două victime, la București.

Cât privește intervenția echipajului SMURD, locotenent-colonelul, Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, ne-a comunicat următoarele.

„În cursul serii de ieri, un echipaj SMURD a intervenit la Turda, pentru a acorda primul ajutor în cazul a doi minori care ar fi suferit arsuri.

Întrucât cea mai apropiată unitate spitalicească era chiar Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Turda, echipajul SMURD a transportat cei doi minori la CPU Turda.”; afirmă purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Noi  am solicitat informații de la Inspectoratul General de Aviație, iar aceștia ne-au informat că Spitalul Municipal Turda nu a formulat nicio solicitare de transport aerian în cursul serii de ieri

Cât privește informația potrivit căreia Raed Arafat ar fi refuzat cererea de asistență aeriană, purtătorul de cuvânt ISU ne-a specificat faptul că deciziile privind transportul cu elicopterele SMURD se iau la nivel medical, dar și in funcție de condițiile de zbor, Raed Arafat neavând nicio implicare directă în acest sens.

Pentru eventualele incidente viitoare, RefleqtMedia pune la dispoziția tuturor spitalelor coordonatele de contact ale Inspectoratului General de Aviație al MAI:

http://www.aviatie.mai.gov.ro/

Cât privește starea victimelor, deși au suferit arsuri grave, pe suprafață mare din corp, starea lor pare a fi bună.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: