spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

EXCLUSIV: Administrație în antiteză – Lojigan FACE / Grindeanu se face … de cacao

În această perioadă, la Câmpia Turzii putem vedea un exemplu foarte clar de administrație în sens opus!

În timp ce Primăria Municipiului Câmpia Turzii a început asfaltarea completă a străzilor Gării și Avram Iancu, prin intermediul proiectului european de 10 milioane de euro, Ministerul Transporturilor își bate joc de cetățeni, nealocând fonduri pentru reabilitarea Stației CFR.

În 2019, primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a propus creșterea impozitului pe clădire, la 500%, pentru Stația CFR din oraș. După evaluarea efectuată de comisia de specialitate, s-a stabilit un coeficient de 300%.

Această decizie a venit pe fondul nepăsării și al indolenței manifestat de CFR infrastructură, societatea cu capital de stat, subordonată Ministerului Transporturilor.

În 2020, CFR SA, CARE ADMINISTREAZĂ GARA DIN CÂMPIA TURZII a solicitat Primăriei emiterea Certificatului de Urbanism, pentru începerea lucrărilor de reabilitare ale Gării. Banii au fost alocați de ministrul PNL al Transporturilor, Lucian Bode.

Primăria a remis certificatul de urbanism, dar lucrările nu au pornit, inițial – din cauza Pandemiei COVID-19, apoi … din cauza schimbării de macaz.

În decembrie 2020, Ministru al Transporturilor a devenit USRPLUS-istul, Cătălin Drulă. Acesta – potrivit afirmațiilor primarului, Dorin Lojigan – ar fi tăiat finanțarea pentru reabilitarea gării din Câmpia Turzii.

Lucrurile nu s-au schimbat deloc nici după venirea la Transporturi a PSD-istului, Sorin Grindeanu. Banii pentru gară tot nu vin, călătorii așteaptă trenurile în frig, mizerie și putoare și Primăria Câmpia Turzii va mări, cel mai probabil, coeficientul de impozit plătit pentru gară, de la 300% cât e în prezent, la 500%, cât este permis de lege.

Ca o contradicție majoră, astăzi au debutat lucrările de reabilitare a străzilor Gării și Avram Iancu, care – spre deosebire de gara din Câmpia Turzii – SE AFLĂ ÎN ADMINISTRAREA PRIMĂRIEI.

Până luni, vor fi asfaltate ambele străzi, traficul în zonă devenind liber de probleme!

„Noi suntem administrație liberală. De-asta investim și facem!”, a spus domnul Dorin Lojigan, când l-am întrebat de ce Primăria POATE să reabiliteze străzi și să aloce bani, iar Ministerul Transporturilor NU POATE să repare o amărâtă de gară!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img