10.5 C
Turda
Wednesday, October 5, 2022
spot_img
HomeDEZVĂLUIRIEXCLUSIV: Cosmar cu girofar

EXCLUSIV: Cosmar cu girofar

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

In contextul unor informatii extrem de alarmante aparute in spatiul public, privind starea tehnica a ambulantelor utilizate de SAJ Cluj, dar si de SMURD, RefleqtMedia.ro a hotarat sa ia taurul de coarne si sa investigheze, amanuntit, problema.

Am intrebat, asadar, la SAJ Cluj, care eate starea tehnica a ambulantelor inmatriculate cu CJ-13-EMU si CJ-22-EMU, autosanitarele care deservesc Campiei Turzii.

Ambele au intrat in dotarea SAJ Cluj in anul 2008 si ambele au peste 650.000de kilometri parcursi.

In alte judete situatia este si mai grava, SAJ Cluj afirmand ca exista autosanitare cu peste 1 milion de km. care inca sunt utilizate.

De asemenea, interventia elicopterului SMURD la accidentul mortal de la Ploscos, din urma cu doua saptamani ne-a pus pe ganduri, in special in contextul in care Detasamentul de Pompieri Turda este dotat cu o Ambulanta SMURD.

Ei bine, in conformitate cu informatiile obtinute de la Andrei Biris – purtatorul de cuvant al ISU Cluj, respectiva autosanitara SMURD este defecta de mai bine de trei luni.

“Are o defectiune la turbosuflanta, a carei reparatii ar costa 7000 de lei, bani care nu sunt prevazuti in buget”, spune maiorul, Andrei Biris, care ne spune ca a ramas in sarcina SAJ Cluj suplinirea lipsei respectivei autosanitare.

Asadar, ne aflam intr-un cerc vicios, din care s-ar putea iesi in luna decembrie, cand Ministerul Sanatatii si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice ar trebui sa livreze atat catre SAJ-uri cat si catre ISU ambulante noi.

Problema este ca, din informatiile de la nivel judetean, livrarea acestor ambulante a fost promisa de ceva vreme, iar achizitia a fost finantata prin POIM, cu fonduri europene, astfel ca licitatia a fost contestata.

Pana atunci … ne descurcam cum putem.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: