spot_img
spot_img

Excedentul bugetului județului Mureș folosit pentru plata lucrărilor în execuție

spot_img

În cadrul primei ședințe ordinare a anului 2019, consilierii județeni au aprobat utilizarea excedentului bugetar al anului 2018, în valoarea de 101.009.065,87 lei pentru finanțarea secțiunii de dezvoltare precum și pentru acoperirea golurilor temporare de casă ale secțiunii de funcționare. Suma excedentară prevăzută pentru secțiunea de dezvoltare, în valoare de 62 milioane de lei este angajată pentru decontarea lucrărilor executate în cursul anului 2018, conform graficelor și termenelor de execuție. De asemenea, peste 39 de milioane de lei vor fi utilizați pentru secțiunea de funcționare.

Președintele Péter Ferenc a precizat că excedentul bugetar se datorează faptului că licitațiile pentru investițiile și lucrările noi din anul trecut au fost pornite cu întârziere din cauza adoptării tardive a bugetului național, motiv pentru care bugetul județului s-a aprobat doar în mijlocul lunii februarie 2018. Președintele Consiliului Județean Mureș a atras atenția că în 2019 autoritățile publice locale vor avea probleme și mai grave în ceea ce privește investițiile având în vedere că momentan bugetul național nu este aprobat. “Cu cât mai târziu va fi aprobat bugetul, cu atât mai târziu vor fi pornite licitaţiile pentru anumite lucrări. O licitație deschisă durează în medie trei luni, dacă semnăm contractele de execuție doar în a doua parte a anului, nu prea ajungem și la finalizarea lucrărilor. Din acest punct de vedere pentru noi este un impas foarte mare dacă se aprobă bugetul mai târziu”, a declarat Peter Ferenc.

Pregătire ISU la Transilvania Motor Ring

Tot în ședința de astăzi, s-a aprobat o Hotărâre a Consiliului Județean prin care Inspectoratul Pentru Situații de Urgență “Horea”,poate desfășura în cursul lunii februarie 2019, cursuri de instruire a conducătorilor auto din cadrul ISU Mureș în complexul pentru sporturi cu motor “Transilvania Motor Ring”, datorită lipsei unui alt complex care să le poată pune la dispoziție, în siguranță, atât a unei săli de curs adecvată cat și a unui spațiu stradal adecvat. Cursul are drept scop însușirea abilităților de conducere stradală și frânare în condiții de siguranță, orientarea în teren pe baza folosirii GPS și a telefonului și se va derula în perioada 13-14 și 18-19 februarie, 2019. Necesitatea derulării acestui program de instruire, derivă din nevoia gestionării intervențiilor în situaţii de urgenţă cât si cele preventive în vederea gestionării judicioase a riscurilor existente la nivelul judeţului Mureş.

Undă verde pentru modernizarea drumului de la Oarba de Mureș

Consilierii județeni au dat un vot pozitiv  documentaţiei tehnico-economice şi a indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei “Modernizare drum Oarba de Mureș”, având valoarea de (cu TVA) 2.358.850,14 lei din care C+M 1.969.510,06 lei. Drumul judeţean DJ153J Iernut(DN 15) – Sfîntu Gheorghe – Oarba de Mureș asigură legătura între drumul național DN 15 (localitatea Iernut) și Monumentul Eroilor de la Oarba de Mureș, iar prin continuare cu drumul comunal DC 126 cu localitatea Band. Potrivit proiectului se dorește modernizarea părții carosabile în lungime de 1,8km; executarea unor podețe noi; șanțuri de colectare a apelor pluviale în lungime de 1433 m;  amenajarea acostamentelor; amenajarea a 20 accese la proprietățile riverane precum și amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale. Durata de realizare a investiției este de 8 luni, din care execuția lucrării: 6 luni.

Ordinea de zi de astăzi a inclus și Raportul Președintelui Consiliului Județean Mureș pentru anul 2018 precum și cel al Comisiilor de specialitate ale Consiliului Județean. Cele două documente pot fi consultate pe pagina web a instituției, www.cjmures.ro, la secțiunea proiecte de hotărâre.

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureş

spot_imgspot_img
spot_img

Ultimele știri

5000 de puieți plantați, astăzi, la Călărași

În ultimul week-end al lunii noiembrie, în comuna Călărași...

Special: Știați că … România a avut o colonie?

În mod colocvial, la nivel mondial au fost recunoscute...

(VIDEO) Bonnie și Clyde de Turda – Furt, camătă, șantaj, violare de domiciliu!

La data de 25 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de...

Femeie de 92 de ani, plecată de acasă, dată dispărută de familie

La data de 26 noiembrie Poliția municipiului Cluj-Napoca a...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

spot_img
spot_imgspot_img

Cum a fost „păcălit” Daniel Bondor să-și cedeze imobilul, în favoarea Primăriei Câmpia Turzii, FĂRĂ GARANȚII!

În urmă cu două zile, RefleqtMedia v-a prezentat cazul omului de afaceri, Daniel Bondor care a pierdut procesul intentat Primăriei Câmpia Turzii, după ce a rămas...

ȘOC! 11 fosti si actuali consilieri de la Campia Turzii dati in judecata – trebuie sa plateasca 78.000 lei

Revocarea din functia de viceprimar a lui Dorin Lojigan, care a avut loc in 2014 produce efecte si acum. Cei 11 consilieri locali care l-au...

Fotbalul frumos din zona Câmpia Turzii începe astăzi! Vezi meciurile din prima etapă

După cum RefleqtMedia anunța încă de duminica trecută, astăzi încep meciurile din prima etapă a sezonului 2021-2022 din Liga a 5-a la fotbal, zona...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: