fbpx
Wednesday, May 31, 2023
spot_img
spot_imgspot_img
HomeStiri AlbaEvaziune fiscală URIAȘĂ în județul Alba - procurorii DIICOT au intrat pe...

Evaziune fiscală URIAȘĂ în județul Alba – procurorii DIICOT au intrat pe fir

spot_img

Patru persoane au fost trimise în judecată, într-un dosar privind fapte de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu de peste 2.800.000 de lei, în urma cercetărilor efectuate de polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T.

 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au finalizat cercetările într-un dosar penal care vizează membrii unei grupări infracționale organizate, din județul Alba, bănuiți de evaziune fiscală și spălare de bani, ambele în formă continuată, constând în peste 250 de acte materiale, săvârșite în domeniul exploatării, prelucrării și valorificării masei lemnoase.

 

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară delegați la Structura Centrală a D.I.I.C.O.T. 

 

Din anchetă a rezultat că, în perioada 2008-2014, în județul Alba, și-ar fi desfășurat activitatea un grup infracțional organizat, ai cărui membri ar fi înființat și controlat mai multe societăți cu un comportament fiscal inadecvat.

 

Membrii grupării ar fi acționat în mod coordonat prin realizarea unor activități specifice evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu cherestea, concretizate în emiterea de facturi, în principal, către două societăți beneficiare, cu sediul social declarat în județul Alba.

 

În baza acestor facturi, cele două societăți, care au ca obiect principal de activitate „fabricarea de mobilier”, ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli care nu ar fi avut la bază operațiuni reale, în scopul diminuării bazei impozabile.

 

Prejudiciul a fost calculat la 2.860.000 de lei.

 

Față de 4 persoane vizate de anchetă, a fost formulată propunerea de trimitere în judecată.

 

În această cauză, la data de 22 noiembrie 2017, polițiștii Direcţiei de Combatere a Criminalității Organizate și cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 15 percheziții.

 

Perchezițiile au fost desfășurate în județul Alba, la domiciliile unor persoane fizice și la sediile sociale ale unor firme implicate.

 

La acțiune au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al Poliției Române, precum și polițiști de la structurile de acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Alba, Cluj, Gorj, Sibiu și Mureș.

spot_img
spot_img
spot_img
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -spot_img
spot_img

Most Popular

%d bloggers like this: