fbpx
spot_img
spot_img

Eroii din viața de zi cu zi – astăzi, despre Alexandru Hădărean

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Tocmai ce sosise acasă, într-o după amiază de vineri, alături de soția și fiica sa, când plutonierul major Hădărean Alexandru a observat pe geamul locuinței un bărbat căzut pe carosabil.

Instinctul l-a făcut să reacționeze imediat pentru a-i sări în ajutor persoanei inconștiente și, ajutat de câțiva trecători, a retras de pe partea carosabilă bărbatul căzut.

Persoana se afla în stop cardio-respirator.

Pregătit în asistență medicală de urgență, pompierul a început să facă masajul toracic extern, cerând trecătorilor să solicite telefonic ajutor la 112 și să-i sprijine capul persoanei pe timpul manevrelor de prim ajutor.

După sosirea echipajului medical la locul incidentului paramedicul-pompier a continuat manevrele de asistență medicală.

Timp de 30 de minute a continuat masajul toracic extern, a folosit balonul pentru respirat, pipa Guedel pentru dezobstrucția căilor aeriene și butelia de oxigen pentru îmbunătățirea aportului de gaze în aerul respirat de către victimă.

Bărbatul a fost stabilizat de echipajul medical și transportat de urgență la unitatea de primiri urgențe.

Îngrijorarea pentru starea victimei este însoțită adeseori de un sentiment de împlinire personală, când realizezi că poți cu propriile mâini și cunoștințe să-ți ajuți un semen în momentele de cumpănă a vieții.

Mereu parte din viața salvatorilor, este o “trăire” pe care nu reușim să o împărtășim de fiecare dată când salvatorii clujeni, aflați în afara serviciului, își ajută semenii lor.

Pompierii se rezumă spunând: ”#Curaj și #Devotament”

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: