spot_img
spot_img

Era să-și piardă un deget din cauza tratamentului superficial primit la el în oraș

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Luna decembrie a anului trecut era să fie una cu adevărat tragică pentru Ioan Jucan, un bărbat de 49 de ani din comuna Tritenii de Jos.

În ziua de 9 noiembrie, acesta a tăiat porcul unui vecin, înțepându-se cu cuțitul în degetul arătător al mâinii drepte.

„Nu mi-a curs sânge și nu m-a durut, însă a doua zi a început o durere crâncenă, pe care o simțeam în toată mâna. Imediat degetul mi s-a înroșit, iar în ziua următoare m-am dus la serviciul de gardă a secției de Chirurgie din Spitalul de la Câmpia Turzii”, spune Jucan.

Acolo a fost primit, din spusele cetățeanului, de medicul Motora care, după ce i-a aplicat un tratament de dezinfectare, l-a pansat și l-a trimis acasă.

„Mi-a prescris și augmentin, însă durerile persistau așa că a doua zi iarăși m-am dus la Gardă”, spune Jucan.

A doua zi, adică în 11 decembrie, a fost preluat de medicul Sandu Valer care, după ce i-a dezinfectat, din nou, rana de la deget, l-a pansat și l-a trimis acasă.

Fiindcă durerile nu-i dădeau pace, Nelu Jucan s-a dus și a treia zi la chirurgie, la gardă, unde a fost tratat de medicul, Tiberiu Vedean.

„Mi-a pus rivanol și spirt sanitar pe deget, m-a pansat și m-a chemat peste două zile la control”, spune Jucan.

Nemulțumit fiind de starea sa de sănătate, care se înrăutățea, cetățeanul nostru a solicitat o trimitere de la medicul de familie și s-a dus la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj Napoca, unde a fost preluat de profesorul Valentin Georgescu. Acesta a dispus o intervenție chirurgicală în regim de urgență, în condițiile în care, după trei zile de tratament la Câmpia Turzii, s-a constat un diagnostic înfricoșător: abces vechi de 5 zile, rezultat prin tăierea cu cuțitul contaminat, celulită deget arătător, necroză parcelară.

În conformitate cu actele medicale ale lui Nelu Jucan, de care dispunem la redacție, au fost nevoie de două intervenții chirurgicale și de o grefă de piele, de îndepărtarea unghiei degetului arătător, pentru ca acesta să nu-și piardă degetul.

În total, costurile cu spitalizarea și medicația au sărit de 5000 de lei, după o simplă tăiere și după trei vizite la secția de gardă.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Zilele Câmpiei Turzii se transformă în … CÂMPIA TURZII SUMMER FEST!

Zilele Municipiului Câmpia Turzii își vor schimba denumirea, identitatea și modul de organizare începând din anul 2022! Potrivit unui...

DISPOZIȚIE Nr. 562 din 27.06.2022 privind convocarea Consiliului Local al Municipiului Câmpia Turzii în ședință extraordinară

Primarul Municipiului Câmpia Turzii; În conformitate cu prevederile art.133 și art.134 din O.U.G nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările...

Aviator pentru o zi la TIFF

În ultimii ani, Festivalul Internațional de Film Transilvania a devenit un eveniment atât de așteptat, nu doar datorită...

Rezultate BAC 2022 – cea mai mare medie din zona Turda – Câmpia Turzii!

Deși niciunul dintre absolenții de liceu din zona Turda - Câmpia Turzii care au susținut examenul de Bacalureat...
spot_img

Adrian Mischian și Avram Gal propun finanțarea lucrărilor de la Școala Avram Iancu din bugetul local

Prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, consilierul local PMP de la Câmpia Turzii, Adrian Mischian, a oferit o soluție viabilă, prin care...
%d bloggers like this: