spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Epidemie de gripă în România – se recomandă purtarea măștilor în școli

Deși se vorbea despre obligativitatea purtării măștilor în școli, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a transmis la finalul şedinţei că toate măsurile vor fi simple recomandări, aici fiind inclus și triajul epidemiologic.

”Nu vrem să impunem restricții. În școală va exista triaj epidemiologic, însă la nivel de recomandare. Același lucru și cu portul măștii, tot ca recomandare”, a transmis Rafila.

Totodată, ministrul educaţiei, Ligia Deca, a precizat că accentul trebuie pus pe prevenţie şi că nu se ia în calcul închiderea unităţilor şcolare.

“Școlile vor reîncepe din 9 ianuarie, așa cum este prevăzut. Nu încurajăm neparticiparea la cursuri, e important să păstrăm ritmul, după 2 ani pandemici. Accentul trebuie să fie pe prevenție, pe triajul zilnic, în primul rând acasă. Se recomandă purtarea măștii de către cadrele didactice și, de ce nu, și de către elevi. Mâine dimineață va fi o videoconferință cu inspectorii școlari și una dintre teme este pregătirea școlilor în contextul gripei. Dacă copiii au simptome respiratorii, se recomandă consultarea medicului de familie și izolarea la domiciliu”, a mai spus ministrul educaţiei.

Deși existau temeri că unele școli vor fi închise din cauza evoluţiei virusului gripal, în realitate acestea se vor deschide începând de luni.

Școlile se redeschid de luni, masca rămâne recomandare

 

spot_img
spot_img
spot_img