7 C
Turda
Friday, September 23, 2022
spot_img
HomeEVENIMENT„Eminescu – simbol al culturii naționale”

„Eminescu – simbol al culturii naționale”

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimul clasic al poeziei europene și Luceafărul poeziei românești, Mihai Eminescu a lăsat în urmă o moștenire care, cu greu va putea fi egalată vreodată.

Atât ca poet, cât și ca jurnalist sau prozator, Eminescu a fost un adevărat geniu, drept pentru care se cuvine ca, în fiecare an, să-i elogiem memoria, cariera și opera.

Astfel, duminică – 20 ianuarie 2019, cu începere de la orele 19:00, Palatul Cultural „Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii va găzdui evenimentul „Eminescu – simbol al culturii naționale”, organizat în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii-  Asociația Turda Tin – Biserica Ortodoxă Învierea Domnului – Biserica Ortodoxă Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil Sîncrai.

Spectacolul, conceput și prezentat de preotul ortodox, Sebastian Zăhan, va cuprinde un colaj de poezii și melodii inspirate din opera și cariera marelui poet național.

Vor evolua pe scena Sălii de spectacole „Mircea Mihășan”, Corul “Astra” al Centrului Cultural Câmpia Turzii, elevi și profesori de la unitățile de învățământ din municipiu, dar și un trio orchestral compus din Elena Lupu – la pian, Ștefan Ioanovici  – la vioară și Cristian Goia – la contrabas.

Vă invităm să participați la spectacol pentru a celebra împreună Ziua Culturii Naționale și a omagia memoria celui mai mare poet din istoria românilor!

Accesul la eveniment este cu intrare liberă!

Direcția Relații cu Comunitatea

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: