17 C
Turda
Friday, July 22, 2022
spot_img
HomeȘtiri Câmpia TurziiElicopterele Bazei 71 Aeriană, în misiune la „Wind Spring 2022”

Elicopterele Bazei 71 Aeriană, în misiune la „Wind Spring 2022”

Date:

spot_img
spot_img
Militarii Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” întețesc pregătirile, alături de partenerii NATO.
Tot mai dese sunt exercițiile la care participă militarii noștri și care simulează situații de conflict similare cu ceea ce se petrece, în prezent, în Ucraina.
 
”În perioada 06 – 24 iunie, militarii din Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” au participat cu elicoptere IAR 330 SOCAT la exercițiul întrunit „Wind Spring 22”, care s-a desfășurat în poligonul Cincu, misiunea acestora constând în trageri cu muniție reală.
 
Scopul forțelor aeriene din cadrul exercițiului de integrare a fost reprezentat de acțiunile de sprijin aerian apropiat (CAS) în folosul integrării eficiente în acțiunile tactice ale forțelor terestre, în vederea perfecționării deprinderilor comune privind planificarea, organizarea și executarea acțiunilor ofensive și de apărare. De asemenea, un obiectiv important de instruire l-a constituit planificarea și executarea acțiunilor de neutralizare a unui desant aerian și a unui adversar care execută acțiuni de tip hibrid.
 
Obiectivele de instruire ale exercițiului au fost atinse de către toate structurile participante, asigurând astfel un cadru ipotetic, dar realist, de creștere a mobilității, dar și de exersare a capacității de reacție prin reducerea timpului de răspuns la incidente.”, se arată într-un comunicat al Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu”.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: