spot_img
spot_img

Elevii și Profesorii Școlii Gimnaziale Avram Iancu din Câmpia Turzii în schimb de experiență Erasmus, în Anglia

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Călătoriile reprezintă cea mai frumoasă formă de educație. În urma unei astfel de aventuri ne întoarcem acasă cu mintea deschisă, îmbogățită de numeroase cunoștințe, cu sufletul plin de emoție și bucurie, cu noi prieteni. Din fericire, proiectele europene Erasmus, ne oferă mereu acest tip de experiențe.

În dimineața zilei de 16 mai 2022, am ajuns în Anglia – 6 elevi și două cadre didactice din Școala Gimnazială ”Avram Iancu”, Câmpia Turzii. Aici, pe lângă gazdele noastre, ne-am întâlnit cu elevi și profesori din Spania, Belgia și Polonia în cadrul unei mobilități din proiectul Erasmus STEAM with steam.

În prima zi am vizitat cochetul oraș Faversham. Alături de ghidul nostru, Jim, directorul școlii partenere din Anglia, am călătorit în timp aproape o mie de ani și am învățat multe lucruri despre istoria orașului. Am ascultat povești legate de perioada medievală, de Henric al VIII-lea, am aflat că aici a fost cea mai veche berărie din Anglia și o fabrică de explozibil.

A doua zi am început activitățile proiectului cu o vizită la unul dintre cele mai mari muzee din lume, Muzeul de Istorie Naturală din Londra. Aici, elevii au admirat exponate geologice, mulaje, schelete preistorice, dar au și interacționat cu multe lucruri din muzeu, de exemplu au experimentat acțiunea unor forțe sau simularea unui cutremur.

După-masa, am luat taxiul pe apă și am pornit pe Tamisa, spre Greenwich. In drumul nostru am admirat alte simboluri ale Londrei: Turnul Londrei, Catedrala Sf. Paul, London Eye, Tower Bridge, etc.

Greenwich este celebru pentru istoria sa navală, observatorul regal și desigur, meridianul de zero grade. Ne-am plimbat pe străzile vechi și am urcat până la observator unde am văzut locul în care este marcat meridianul. Vederea de sus a Londrei ne-a impresionat.

A treia zi a început cu o vizită la Muzeul de Științe unde am învățat multe lucruri despre motorul cu aburi, primele mașini, trenuri, avioane, primele misiuni în spațiu. Am văzut rachete, planete, cosmonauți și multe lucruri interesante. I-am admirat pe numeroșii elevi britanici întâlniți în ambele muzee cum își luau notițe sau chiar rezolvau fișe de lucru în timp ce se uitau la exponate.

După-masa, am făcut o lungă plimbare în cel mai mare parc din Londra, Hyde Park. Am trecut pe lângă Buckingham Palace, 10 Downing Street, care este reședința premierului britanic și ne-am oprit la Big Ben, Trafalgar Square și Covent Garden. A fost o zi extraordinară, în care, deși am folosit trenul și metroul am parcurs aproape 20 de km pe jos, încercând să vedem cât mai multe dintre locurile importante ale marii capitale. Acum, am înțeles pe deplin spusele lui Samuel Johnson ”Când un om se satură de Londra, se satură de viață”.

A treia zi a fost dedicată activităților la școală. Am ajuns la St. Peter’s School din Aylesford și am început o serie de activități pe tema proiectului nostru. Copiii au lucrat în echipe mixte, formate din reprezentanți ai celor cinci țări partenere și au construit un dom din tuburi de hârtie. Am luat prânzul la școală, la fel cum fac elevii britanici și am continuat ziua cu alte jocuri, întreceri și provocări: concurs de alergat cu sacul, concurs de avioane din hârtie, joc de fotbal, etc. Copiii s-au simțit excelent, au socializat, și-au făcut noi prieteni.

Ultima zi era destinată plecării, dar am profitat de cele câteva ore libere pe care le mai aveam până la decolarea avionului și am vizitat celebrul oraș, Canterbury. Catedrala unde Thomas Becket a fost omorât, este listată în patrimoniul UNESCO și a fost unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Europa de-a lungul secolelor.

În partea a doua a zilei, ne-am luat rămas bun de la oamenii minunați care ne-au fost însoțit în această mobilitate și am părăsit Anglia cu speranța că vom putea reveni cât mai curând.

Citește continuarea aici

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Val de reacții emoționante – oamenii-l regretă pe Leluț Vasilescu

Vestea privind decesul bateristului trupei Compact, Leluț Vasilescu a generat multe reacții emoționante, venit din toată lumea artistică. Adrian...

La volan prin cartierul Lut sub efectul a 4 droguri

La data de 25 iunie a.c., în jurul orei 03.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiul Câmpia Turzii au...

Medicul, Tiberiu Vedean, este NEVINOVAT!

In cursul zilei de ieri, o persoana a adus alegatii foarte grave medicului, Tiberiu Vedean. Initial, RefleqtMedia a publicat stirea care...

Doamnele de la Baza 71 Aeriana s-au imbracat in IE

IA românească, un mijloc de promovare a identităţii românilor Astăzi sărbătorim naşterea Sfântului Ioan Botezătorul şi Sânzienele. Tot astăzi,...
spot_img

Val de aprecieri pentru primarul turdean și echipa de organizare a Eurovision 2018 la Salina Turda

N-au trecut 24 de ore de la momentul debutului semifinalei Eurovision de la Salina Turda, iar valurile de apreciere la adresa primarului, Cristian Matei,...
%d bloggers like this: