spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Elevii din Mihai Viteazu militează pentru un mediu sănătos

spot_img

      În al șaselea an consecutiv în Școala Gimnazială ”Mihai Vodă” se desfășoară proiectul  ”Prietenii Pământului” (înscris în Calendarul Activităților Regionale și Interjudețene 2019 -poziția 726), în cadrul căruia se organizează activități ecologice pe parcursul întregului an școlar.

    La activitățile din  luna aprilie, desfășurate sub genericul ”Prietenii naturii în acțiune” a participat toată populația școlară. Elevii din clasa doamnei prof. Bereș Aurelia  s-au dovedit a fi foarte activi la ampla activitate de  ecologizare din Cheile Turzii, organizată de Serviciul Public Județean  Salvamont-Salvaspeo Cluj –Biroul Arii Protejate, și Tiroliana Cheile Turzii din 6 aprilie 2019.

    Copiii îndrumați de doamnele profesoare Zăhan Natalia și Făgădar Klara au  pregătit pliante, ecusoane, postere pe care le-au împărțit colegilor, părinților și  autorităților locale ducând o adevărată campanie de informare a locuitorilor comunei asupra necesității protejării mediului.

    Elevii ciclului gimnazial au ecologizat parcurile școlii, au plantat flori și au efectuat lucrările de primăvară în  livada de meri, înființată prin forțe proprii în 2015.Tot ei au organizat o acțiune de colectare selectivă în colaborare cu ECO 5 ARDEAL SRL- partenerul principal al proiectului ecologic.

    În Mihai Viteazu chiar și preșcolarii sunt educați în spiritul dragostei pentru natură. Ei  și-au ecologizat părculețul de joacă și și-au îngrijit straturile de flori.

     Proiectul școlii se va finaliza în luna mai cu o Expoziție-Concurs  regional cu participare națională cu produse finale realizate în urma activităților ecologice din școli.   La ediția din  anul școlar trecut au participat 705 elevi, îndrumați de 150 de cadre didactice din  28 de județe. Sperăm că în acest an ”Manifestul pentru un mediu sănătos” va avea un mai mare ecou în rândul instituțiilor din toată România și nu numai, astfel încâtproiectul ”Prietenii Pământului”să fie declarat proiect național.

                                                    Prof. Gabriela Gombasi-director adjunct

spot_img
spot_img
spot_img