spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

El este candidatul la Primăria Câmpia Turzii de care nu știai că avem nevoie!

Între cunoscuții și binecunoscuții politicieni locali, care se luptă pentru caimac de mai bine de 20 de ani, unul singur iese în evidență atât prin tinerețea sa, cât și prin felul aparte de a face campanie electorală.

Este vorba despre Dragoș Laslo, candidatul REPER la Primăria Câmpia Turzii.

În această perioadă, l-am provocat pe Dragoș să ne facă o scurtă prezentare și să ne spună de ce a decis să intre în politică … și mai ales, să candideze.

Mă numesc Lucian-Dragoș Laslo, am 23 de ani, și sunt masterand în Politică Externă, Managementul Crizei și Comunicare Internațională, al Facultății de Studii Europene, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, unde am obținut și licența în Relații Internaționale și Studii Europene.

Sunt născut și crescut în Câmpia Turzii. Primii 16 ani din viață i-am petrecut în cartierul Blocuri, mutându-mă apoi în cartierul Insulă. Am absolvit Liceul Teoretic “Pavel Dan”, specializarea Filologie.
Familia mea, de asemenea, are o strânsă legătură cu acest oraș. Tatăl meu, Laslo Lucian, a fost fotbalist la “Sârma”, cu câteva decenii în urmă. Decenii pe care le-a muncit în “Combinat”, pensionându-se anul acesta după 39 de ani de muncă în fabrică. Foarte mulți oameni din oraș îl cunosc și au o părere bună despre el, lucru cu care mă mândresc și care mă inspiră. Pe mama, Alina, o cunosc, de asemenea, mulți oameni din oraș care s-au îmbrăcat cu ajutorul ei, timp de 17 ani, la magazinul Celest, din centru.

Eu am început să fiu interesat de politică încă de la 14 ani, pe când eram în clasa a 9-a. Mă declar idealist, sunt într-adevăr idealist, și mereu am fost profund afectat și interesat de situația oamenilor. Mă doare când îi doare, mă bucur când se bucură. Ne place sau nu, politica ne influențează întreaga viață: educația primită la școală, condițiile de care ne bucurăm când ajungem internați într-un spital, câte vacanțe ne permitem, câte gânduri ne încearcă noaptea înainte de culcare, totul are o legătură cu politica.
Am intrat în politică pentru că vreau să văd oameni fericiți. Vreau să contribui la starea lor de bine. Vreau să văd oameni zâmbind sincer. Țelul meu a fost, este și va fi mereu acesta – oameni fericiți. Bineînțeles, pentru a ajunge acolo, sunt multe obstacole, precum birocrația, incompetența, corupția, neimplicarea etc. Eu mă pregătesc de aproape un deceniu pentru a fi capabil să depășesc, cu ajutorul oamenilor, toate aceste obstacole. Am determinarea, curajul și pregătirea. Îmi asum cu toată inima decizia de a intra în politică și sunt pregătit să înfrunt orice obstacol.

Ce îmi propun de la această candidatură?
Niciodată nu aș face ceva în care nu cred cu tot sufletul. Candidez pentru funcția de Primar și cea de consilier local. Asta înseamnă că voi să câștig alegerile. O expresie din lumea fotbalului – nu jucăm niciodată “la egal”. Mergem acolo să câștigăm, însă am încredere deplină în cetățenii Câmpiei Turzii și în judecata lor. Am trăit toată viața printre ei, știu că sunt oameni deschiși la minte, oameni ce vor lua decizii înțelepte la alegeri. Astfel că, dacă aceștia vor vrea ca eu să fiu primar, voi face tot ce îmi stă în putință. Dacă aceștia vor să fiu consilier local, voi face tot ce îmi stă în putință. Pe scurt, “jucăm” la victorie, însă ne vom adapta la dorința oamenilor!

Indiferent de rezultat, obiectivele mele pentru oraș rămân aceleași: voi lupta pentru un oraș ultramodern, verde, unde seniorii se vor pensiona în liniște, unde copiii vor crește frumos, unde tinerii se vor întoarce cu drag, unde toată lumea va putea munci în condiții excelente. Principalele mele țeluri, concret, pentru următorii ani sunt: asigurarea existenței unor locuințe destinate victimelor abuzului domestic, la pachet cu suport juridic și psihologic; crearea unui afterschool unde tinerii vor beneficia de cursuri strict necesare pentru viața modernă, dar care lipsesc din școli, precum educația financiară și sănătatea mintală; înlocuirea a cât mai multe betoane cu spații verzi; înființarea de programe pentru seniori, pentru ca aceștia să rămână activi și implicați în măsura în care își doresc, și combaterea corupției și nepotismului din instituțiile publice locale, acordarea de șanse de angajare tinerilor competenți.”, a declarat Dragoș Lucian Laslo, candidatul REPER la Primăria Câmpia Turzii.

Nu spunem că Dragoș va câștiga funcția de primar, dar spunem așa: dacă va reuși să intre în Consiliul Local și „se va cizela politic” timp de 4 ani, la alegerile din 2028 va fi „o voce foarte puternică”.

Baftă, tinere!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img