Ei sunt polițiștii ludușeni care au salvat un câine lovit de mașină!

spot_imgspot_img

Vlad și Septimiu se aflau în patrulare cu mașina în apropiere de Luduș.
După o curbă, au observat pe mijlocul drumului un câine, de-abia dacă se putea mișca, și-au dat seama că fusese lovit de o mașină.

Vlad a pus imediat în funcțiune rampa luminoasă și a așezat mașina de poliție astfel încât să poate fi observat din ambele sensuri ale șoselei, apoi s-au dus la cățel.

– Săracul, în ce hal e… Ce facem acum? a întrebat Septimiu, elev la școala de poliție, aflat în prima lui zi de practică.
– Trăiește și asta e cel mai important! Facem ce putem ca să-l ținem în viață!, i-a răspuns Vlad.

L-au luat în brațe și l-au dus lângă șosea, apoi au improvizat o targă și l-au așezat în mașina de poliție.
– Mergem la Luduș, știu eu un cabinet veterinar. Sună la numărul acesta și spune-le că ne îndreptăm spre ei.
– Nu mă gândeam că în prima mea zi de practică voi salva un câine…
– Păi aici nu e vorba despre un câine, ci despre o viață. Astăzi, tu ai salvat o viață, i-a răspuns Vlad, așa să te gândești!

Negruța, așa au botezat-o, o cățelușă foarte cuminte, a fost operată de urgență și acum se simte bine. De costurile cu operația și medicamente s-au îngrijit cei doi polițiști. Nici nu se putea altfel, fără îngrijire imediată cățelușa cu siguranță ar fi murit.

Și nici singură nu este, pentru că Vlad i-a găsit și un stăpân.

El este Vlad, polițistul despre care noi am mai scris și care este convins că “Dumnezeu ne pune în locul potrivit la momentul potrivit”.

Așa a fost și acum două zile când, împreună cu un alt coleg, au salvat o persoană care voia să se arunce în fața trenului.

Momentul a fost văzut de un conducător auto care a transmis Poliției următorul mesaj:

“Felicitări colegilor dumneavoastră! Ieri după masă mă aflam la o trecere de cale ferată, Luduș spre Ațintiș.
Mașina de poliție era a 2-a staționată pentru că era barieră.
Era un om pe calea ferată, abătut, cu o sticlă în mână și se uita cum vine trenul spre el.
Doi polițiști au coborât brusc din mașină, au trecut pe sub barieră și l-au tras pe om din calea trenului, în ultima secundă, cu riscul vieții.
După, l-au pus pe o bordură, povesteau și îl îmbărbătau. Nu am detalii despre acești polițiști, dar aș vrea să știu cine sunt. Transmiteți felicitările mele! Numai bine vă doresc!”

Avem noi detalii: erau Vlad și colegul său de tură din acea zi, Adrian. Cu siguranță vor citi aceste cuvinte și vor primi toate felicitările.

El este Vlad, polițistul despre care noi am mai scris și despre care ne face o deosebită plăcere să mai scriem… pentru că OMUL ACESTA MERITĂ DIN PLIN.

Felicitări, Vlad!
Felicitări, Septimiu!
Felicitări, Adrian! 

spot_img
%d