spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

❗️Atenție❗️ Circulatie inchisa la Turda

Anunț închidere circulație! 👷‍♂️Pentru desfășurarea în siguranță a lucrărilor de...

(VIDEO) Accident rutier in Campia Turzii

Neadaptarea vitezei la conditiile de drum a cauzat un...

Alertă meteo lângă Turda

După perioada caniculară prin care am trecut, urmează furtunile! ISU...

Înălțați-vă proiectele la noi culmi cu Nacele Cluj!

Ai nevoie să ajungi la înălțime pentru lucrările tale...

EFECTIVE DE JANDARMI ȘI POLIȚIȘTI CLUJENI ALĂTURI DE CLUJENI ÎN PIAȚA UNIRII, CU OCAZIA TRANSMITERII MECIULUI DE FOTBAL ROMÂNIA-OLANDA

Mâine, 2 iulie a.c.,polițiștii și jandarmii clujeni vor fi prezenți în centrul municipiului Cluj-Napoca pentru a desfășura activități de prevenire și combatere a infracțiunilor săvârșite cu violență, precum și a faptelor de natură să împiedice desfășurarea normală a evenimentului programat în Piața Unirii, începând cu ora 19, unde se va proiecta pe un ecran de mari dimensiuni meciul România – Olanda.

Haideți să-i susținem pe tricolori cu sufletul, într-o atmosferă sportivă și de fair-play!

Totodată, le recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice. Amintim faptul că, potrivit articolului 371 din Codul penal, ”Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Sfătuim să nu aibă asupra lor materiale pirotehnice, recipiente din sticlă ori alte obiecte contondente care pot pune în pericol siguranța participanților la această activitate de susținere a naționalei României.

Suporterilor care fac parte din galerii le recomandăm să nu afișeze inscripții care incită la ura națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență. Conform Legii 60/1991, sunt interzise astfel de obiecte.

Subliniem faptul că, potrivit Legii 61/1991: ”săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice” reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 200 lei și 1.000 lei.

Totodată, același act normativ sanționează ”provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice, precum și tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”, cu amendă de la 200 la 1.000 de lei.

Hai România!

spot_img
spot_img