spot_img
spot_imgspot_img
ANALIZĂEconomie CONSIDERABILĂ obținută de Primăria Câmpia Turzii pe două proiecte europene

Economie CONSIDERABILĂ obținută de Primăria Câmpia Turzii pe două proiecte europene

În vara acestui an, Primăria Câmpia Turzii a parafat două contracte de lucrări aferente unor proiecte cu finanțare europeană.

Este vorba despre contractele de lucrări aferente proiectelor:

  • Regenerare urbană prin reabilitarea Palatului Cultural „Ionel Floașiu”, a Teatrului de Vară și a Parcului Central „Ionel Floașiu”;
  • Construire Centru Social de Zi, Skatepark și Patinoar în Municipiul Câmpia Turzii

Titularele ambelor contracte de lucrări sunt asocieri de societăți comerciale conduse de societatea turdeană, AWE Infra SRL și ambele contracte consființesc economii importante făcute de Primăria Câmpia Turzii.

Dar … să le luăm pe rând:

  1. Contractul de lucrări aferent proiectului „Regenerare urbană prin reabilitarea Palatului Cultural „Ionel Floașiu”, a Teatrului de Vară și a Parcului Central „Ionel Floașiu”” are o valoare totală de aproximativ 20 de milioane de lei (TVA INCLUS).

Ei bine, valoarea totală a proiectului european, așa cum apare pe site-ul Primăriei Câmpia Turzii este de 23.268.969,55 lei.

Rezultă o economie de aproximativ 3.2 milioane de lei. Această economie se va reflecta asupra bugetului local de venituri și cheltuieli al Municipiului Câmpia Turzii, în contextul în care finanțarea obținută de Câmpia Turzii de la ADR Nord Vest are aceeași valoare, indiferent de valoarea licitată.

2. Contractul de lucrări aferent proiectului „Construire Centru Social de Zi, Patinoar și Skatepark în Municipiul Câmpia Turzii” are o valoare totală de 18.290.430 de lei.

Aici, economia „reușită” de Primărie se ridică la aproape 2 milioane de lei, dar povestea este puțin mai complicată, însă o vom explica.

Proiectul european „Construire Centru Social de Zi, Patinoar și Skatepark în Municipiul Câmpia Turzii” are două componente: centrul social respectiv complexul AflaGen Park.

Lucrările la Complexul AlfaGen au fost executate și finalizate în baza unui alt contract în valoare de 2.5 milioane de lei.

Din valoarea totală a proiectului rămân 20 milioane lei pentru Centrul social de Zi.

Astfel, față de valoarea ofertată de AWE Infra rezultă o economie de 2.5 milioane de lei care, de asemenea, nu va mai apăsa pe Bugetul local de venituri și cheltuieli.

În altă ordine de idei, din cele 8 proiecte europene ale Municipiului Câmpia Turzii, singurul care încă nu are un contract de lucrări încheiat este „Construire Grădiniță în Municipiul Câmpia Turzii”.

Restul de 7 proiecte sunt fie în fază avansată de implementare (Reabilitare Victor Ungureanu – 90%, Reabilitare Pavel Dan – 90%), fie în fază incipientă de implementare.

- Advertisement -spot_img
spot_img

More From RefleqtMedia

“Bunatati de la Dorin… si Iulia” – brand de Campia Turzii

Toamna se numara bunatatile, iar in aceasta dupa-amiaza, Dorin...

Vezi ce au decis judecătorii despre violatorul de la Câmpia Turzii

Astăzi, Judecătoria Turda a trebuit să stabilească dacă Nicolae...

⚽Pe Stadionul „Mihai Adam” a revenit farmecul competițiilor sportive

🏐În acest week-end, baza noastră sportivă a găzduit primul...

2 – 6 octombrie – Săptămâna conștientizării importanței donării de plasmă

Terapiile bazate pe plasmă sunt singura opțiune de tratament...

Tinichigiu din Câmpia Turzii, în arest preventiv după ce a condus beat sau drogat

Un tinichigiu din Câmpia Turzii, specializat în reducerea efectelor...
- Advertisement -spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: