spot_img
spot_img

După variola maimuței … vine gripa… tomatelor! Nu este glumă! 80 de copii s-au infectat

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Organizația Mondială a Sănătății a remis un nou avertisment, privind un nou tip de boală care face ravagii în rândul copiilor.

Este vorba despre gripa tomatelor, o afecțiune cu simptome similare cu cele ale variolei maimuțelor și care a pus „în cap” 80 de copii, din India.

„Pe măsură ce Centrul European de Control al Bolilor ne va furniza informații suplimentare legat de modul în care o posibilă infecție poate să afecteze Uniunea Europeană, vom lua și noi aceleași măsuri similare cu celelalte state ale Uniunii”, a declarat Alexandru Rafila

Noul virus care stă la originea gripei tomatelor afectează, se pare, în principal copiii de cel mult 5 ani. Simptomele sunt asemănătoare variolei maimuței: erupții cutanate mari pe tot corpul, sub forma unor vezicule rotunde și roșii, extrem de dureroase și contagioase.

Deși variola maimuței a ajuns la granița cu România, în Ungaria, unde un bărbat de 38 de ani a fost depistat cu această boală, ministrul Alexandru Rafila afirmă că nu avem motive de îngrijorare.

„Nu are nicio relevanță că a apărut la graniță, virusul nu trece granița. E importantă identificarea infecției, izolarea contacților, eventual vaccinarea lor”, a spus Alexandru Rafila.

Epidemiile precum variola maimuţei vor fi tot mai frecvente în viitorul apropiat, avertizează specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţi.

Focarele de boli endemice, cum ar fi variola maimuţei şi febra lassa, devin din ce în ce mai persistente şi mai frecvente, a avertizat miercuri directorul pentru situaţii de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Mike Ryan.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

SCBI derulează examene pentru personalul angajat în perioada pandemiei

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, organizează examene în vederea ocupării...

Toți cei 4 bărbați infectați cu variola maimuței sunt homosexuali!

Până acum, 4 bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 36 de ani din România au fost infectați...

Asa arata plamanii unui fumator de tigari electronice!

"FUMEAZA SANATOS" este sloganul unor producatori de tigari electronice. Ei bine, acest fumat sanatos nu este, deloc sanatos sau...

Tratamentul experimental care distruge COMPLET cancerul rectal

Peste o duzină de pacienți cu cancer rectal din Statele Unite și-au văzut cancerul dispărând după ce au...
spot_img

600 de milioane de euro câștigă statul de pe spatele nostru, din carburanți!

Nu este găselnița RefleqtMedia ci rezultatul unui studiu publicat de către Asociația Furnizorilor de Energie din România și citat de Kiss FM. Potrivit acestora, din diferențele de...
%d bloggers like this: