fbpx
Sunday, May 28, 2023
spot_img
spot_imgspot_img
HomeȘtiri Câmpia TurziiDupa scandalul sexual de la Scoala Avram Iancu, USR CAMPIA TURZII militeaza...

Dupa scandalul sexual de la Scoala Avram Iancu, USR CAMPIA TURZII militeaza pentru educatie sexuala in scoli

spot_img

Educație sexuală în școli

 

Cazul minorei de 11 ani agresată sexual într-o școală din orașul nostru a fost subiect de interes național în ultimele zile și a evidențiat încă o dată repercursiunile lipsei de educație sexuală din școli.

 

Asemenea episoade vin în contrast cu pozițiile celor care susțin că inocența copiilor este furată dacă li se predă acest tip de educație la școală. Copiii zilelor noastre sunt la două click-uri distanță de a afla în ce constă un act sexual, iar dacă ei învață despre relații și sex din filmele pentru adulți, vor ajunge să se comporte ca atare. 

 

Anul trecut PNL și PSD au ales să ducă în derizoriu subiectul, eliminând din lege sintagma „educație sexuală” și impunând ca „educația pentru sănătate” să se facă doar din clasa a VIII-a și doar cu acordul părinților.

 

De fapt vedem cum realitatea este alta, iar nevoia de educație sexuală există mai mult de cât ar recunoaște vreodată partidele aflate la guvernare.

 

Este nevoie de educație sexuală, și nu doar din clasa a VIII-a. Copiii trebuie să învețe pe lângă igienă, fiziologie sau etape de dezvoltare și despre consimțământ, responsabilitate, repercusiunile unui act sexual și relații mult mai devreme de clasa a VIII-a, după cum bine putem vedea. 

 

Suntem pe primul loc din Europa la mame minore, iar acest lucru nu este întâmplător!

spot_img
spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img
RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img
spot_img

Most Popular

%d bloggers like this: