22.4 C
Turda
Wednesday, August 10, 2022
spot_img
HomeȘtiri din zonăDrum județean nou de ieșire de pe autostrada A3, care va ocoli...

Drum județean nou de ieșire de pe autostrada A3, care va ocoli localitățile Ciurila și Sălicea

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Urmare a solicitării venite din partea primarului comunei Ciurila, domnul Cristinel Popa, și a locuitorilor comunei, Consiliul Județean Cluj a înaintat către Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, o propunere de construire și finanțare a unui nou drum județean care să facă legătura între Autostrada A3 și Centura de sud a municipiului Cluj-Napoca, cu ocolirea localităților Ciurila și Sălicea.

 

Prin asigurarea accesului la acest nou drum județean, primăria Florești va putea asigura și legătura dintre satul Tăuți (comuna Florești) și centura de sud a municipiului.

 

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Am transmis această propunere către ADR NV și așteptăm, în cel mai scurt timp, o decizie de finanțare din partea CDR NV, organism decizional care coordonează procesul de dezvoltare regională în întreaga regiune. Acest drum va rezolva atât ambuteiajele care apar frecvent în zona Ciurila – Săvădisla cât, mai ales, va determina o decongestionare a traficului de pe DN 1C Gilău, cel mai aglomerat sector de drum din țară.

 

Acest nou drum județean va avea o lungime de aproximativ 14,5 km și va rezolva o parte din problemele de trafic din zona de vest a județului Cluj.

 

Valoarea preconizată a investiției este de 18.750.000 euro.

 

 

 

 

 

Biroul de presă

 

25 iulie 2022

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: