Drona MQ9 Reapper, doborâtă în Marea Neagră, este DE LA CÂMPIA TURZII

spot_imgspot_img

O dronă MQ9 Reapper, aparținând Forțelor Aeriene Americane, a fost doborâtă în Marea Neagră, după o serie de șicanări cu două aeronave ale Forțelor Aeriene Rusești.

„Rybar, un canal de Twitter şi Telegram afiliat Kremlinului, a prezentat o hartă conform căreia drona în cauză ar fi decolat din România, mai exact de la baza militară din Câmpia Turzii.”, transmite ObservatorNews.ro

Autoritățile românești nu pot nici să confirme, nici să infirme dacă această dronă a zburat de pe Aerodromul Bazei 71 Câmpia Turzii.

De partea cealaltă, ruşii susţin că cele două avioane de vânătoare nu au deschis focul asupra dronei şi nici nu au intrat în vreun fel în contact cu aceasta. Mai mult, Armata rusă spune că operatorii americani ai dronei au făcut o manevră bruscă ceea ce a dus la o pierdere de altitudine a aparatului. “Luptătorii ruşi nu au folosit armele de la bord, nu au intrat în contact cu drona şi s-au întors în siguranţă pe aerodromul lor”, se arată în comunicatul Ministerului rus al Apărării.

De asemenea, se pare că elicoptere românești au încercat să zboare către locația unde ar fi picat drona MQ 9 Reapper.

„Romanian helicopters tried to fly to the crash site, however, after flying a little over 100 km, they turned back to the base. Italian Air Force AWACS G-550 and anti-submarine P-8A Poseidon flew to the shores of the Black Sea to monitor the situation.” – transmite Rybar in English.

spot_img
%d