spot_img

Drogurile fac ravagii – vârsta medie de consum a scăzut, la sub 12 ani!

Date:

Share post:

Trăim vremuri ciudate, în care tot mai mulți copii aleg drogurile. Acestea fac ravagii în trupurile fragede ale copiilor, mulți dintre ei ajungând în spital.

Dr. Gabriela Niţescu, medic primar în secţia Toxicologie – ATI de la Spitalul Clinic de Copii Grigore Alexandrescu din Capitală, a declarat într-un interviu acordat News.ro că în ultima perioadă prezenţa copiilor care au luat supradoză de droguri este constantă în clinică, una dintre cele mai vechi de acest tip din Capitală, fiind o secţie unicat în structura de urgenţe pediatrice. Acesta este doar vârful icebergului, spune medicul, pentru că aici ajung doar cei cu supradoze, în timp ce numărul celor care consumă este cu mult mai mare. Pe primul loc în rândul substanţelor pe care le consumă copiii este cannabisul, la petreceri sau chiar la şcoală, în combinaţie cu alcool sau cu alte tipuri de droguri.”, scrie ZiardeCluj.ro

Dar nu doar canabisul este o problemă. După cum RefleqtMedia a relatat în mai multe instanțe, în zona TurdaCâmpia Turzii au început să fie distribuite droguri sintetice, printre care 3MMC – drogul violențelor, sau cocaină.

Autoritățile par legate de mâini, în condițiile în care, la nivel național nu există nici un centru de dezintoxicare destinat minorilor.

 

spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Frumusețea iernii, surprinsă de cel mai bun fotograf turdean

Sebastian Luca este, fără îndoială, cel mai bun fotograf...

Familie inzapezita la Ciurila, salvata de un politist turdean

Politistul, Vlad Paven, de la Politia Rurala Turda a...

Accident rutier la Turda

Zapada si viscolul abatut asupra zonei Turda - Campia...
%d bloggers like this: