spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Droguri, alcool si soferi indisciplinati, intr-o actiune a politiei!

În noaptea de 4 spre 5 martie a.c., în intervalul orar 20:00-04:00, polițiștii Serviciului Rutier Mureș, împreună cu polițiștii Biroului Rutier Târgu Mureș, Biroului Rutier Reghin, Formațiunii Rutiere Luduș și Formațiunii Rutiere Iernut împreună cu polițiști din cadrul Secție 13 Poliție Rurală Zau de Câmpie, au organizat o acțiune de tip Blitz pe raza județului Mureș, care a avut ca scop creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor și a participanților la traficul rutier, respectarea regimului legal de viteză și creșterea vizibilității poliției în stradă.

 

În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 135 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 72.145 de lei.

 

Dintre acestea, 134 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R, respectiv: 66 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 17 pentru nepurtarea centurii de siguranță și pentru neutilizarea dispozitivului de retenție copii, 1 pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare și 50 pentru alte abateri.

 

Totodată, a fost aplicată 1 sancțiune conform Legii 38/2003.

 

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării, 10 permise de conducere, 9 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 1 pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare, fiind retrase 5 certificate de înmatriculare și constatate 4 infracțiuni la regimul rutier.

 

Exemple:

 

La data de 5 martie a.c., în jurul orei 01:05, polițiștii Biroului Rutier Reghin au oprit pe DJ154 A, în afara localității Reghin, cu direcția către localitatea Ideciu de Jos, o autoutilitară, condusă de un bărbat de 49 de ani, din municipiul Târgu Mureș.

 

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei în sânge.

 

Pe numele șoferului a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

  •  

 

La data de 4 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Reghin aflați în desfășurarea activităților de îndrumare, control și supraveghere a traficului rutier pe raza de competență, au oprit un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani, din județul Neamț, în timp ce se deplasa în localitatea Vălenii de Mureș cu o viteză de 127 km/h, pe un sector de drum cu viteza maximă admisă de 50 km/h.

 

Față de acesta, polițiștii au aplicat sancțiunea contravențională a amenzii în valoare de 1450 de lei și măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce vehicule, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice.

 

De asemenea, tânărul a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru cannabis, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării mostrelor biologice.

 

În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor pshioactive.

 

  •  

 

La aceeași dată, în jurul orei 01.50, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Reghin a oprit, la intersecția străzilor Strâmbă cu Pandurilor din municipiul Reghin, un autovehicul condus de o tânără de 24 de ani, din comuna Rușii-Munți .

 

În urma testării cu aparatul DrugTest, a rezultat că tânăra se afla sub influența substanțelor psihoactive, respectiv metamfetamine. Cea în cauză a fost condusă la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate substanțelor psihoactive în organism.

 

Cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

 

Polițiștii rutieri acționează continuu, pentru asigurarea siguranței circulației rutiere, precum și pentru prevenirea accidentelor de circulației.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img