27.3 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeDEZVĂLUIRIDrama unui bolnav de Covid-19 - de aproape o lună stă „în...

Drama unui bolnav de Covid-19 – de aproape o lună stă „în detenție”, deși este asimptomatic

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Un bărbat din Câmpia Turzii, care a fost diagnosticat cu Covid-19, trăiește drama vieții sale, după ce, de mai bine de 25 de zile stă internat, într-o cameră de 9 metri pătrați, deși este TOTAL ASIMPTOMATIC.

„Lucrez în Turda și, după ce un coleg de-al nostru s-a îmbolnăvit, mai multe persoane am fost testate. Când a venit rezultatul pozitiv, m-au luat de la servici și m-au internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj Napoca. Singurul tratament pe care l-am primit a fost în primele zile, când mi-au dat paracetamol și injecții cu anticoagulant în burtă. După 7 zile am fost testat și m-au găsit negativ, iar la 24 de ore rezultatul a fost, din nou, pozitiv. De-atunci nu am mai primit tratament decât câte o cană de ceai dimineața și o pastilă de tensiune.”, își începe povestea bărbatul.

Acesta ne-a povestit că, în cele 25 de zile de spitalizare de până acum nu a ieșit aproape deloc din salonul în care este internat.

„Efectiv te ia capul după atâta vreme de stat închis. Mă simt ca în detenție. Singura interacțiune a mea este cu doctorul curant și cu infirmierele care vin să șteargă pe jos. Vreau să vă spun că lenjeria de pat mi-e schimbată odată pe săptămână, asta dacă le cer eu. Nu vi se pare ciudat? Au aspirator cu opțiune de dezinfectare a aerului … nu îl folosesc în salon, ci doar pe hol.”, spune cititorul nostru.

Bărbatul nu înțelege de ce este, în continuare, ținut în spital și de ce nu i se dă drumul acasă.

„Nu am niciun simptom. Nu mă doare nimic, toate analizele îmi ies perfect. Singurul care iese aiurea este exudatul nazo-faringian. Acum 2 zile mi-a ieșit negativ, iar ieri a ieșit iarăși pozitiv. Nu mai suport.”, spune bolnavul.

Interesant este că nici soția și nici copiii acestuia, cu care a locuit înainte să fie internat, nu au nicio problemă de sănătate și nu s-au infectat cu virusul Sars-Cov-2.

În această speță a bolnavilor asimptomatici, ținuți în spital, pe degeaba, Avocatul Poporului – Renatte Webber, a înștiințat spitalele că vor fi monitorizate pentru a vedea dacă acesteea se înscriu în definiția „centrelor de tortură”.

„Trebuie verificat care este motivul pentru care pacienții asimptomatici sunt ținuți în aceleași spitale cu pacienții simptomatici, în condițiile în care nu se poate refuza internarea.”, spune Renatte Webber.

Revenind la situația cititorului nostru, acesta ne-a povestit că toți colegii săi – care au fost spitalizați în județul Alba și care au fost asimptomatici – au părăsit deja spitalul.

„Oare la Cluj trebuie să stăm mai mulți din vreun motiv anume? Oare testele pentru exudat vin gata pozitivizate, pentru a se respecta anumite ordine? Nici nu știu ce să cred.”, concluzionează cititorul nostru.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: