27.1 C
Turda
Wednesday, August 3, 2022
spot_img
HomeȘtiri din zonăCuciDrama unei femei din Dătășeni - județul Mureș | Tornada i-a distrus...

Drama unei femei din Dătășeni – județul Mureș | Tornada i-a distrus gospodăria, iar autoritățile o ignoră

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Țuca Măcinică are 78 de ani și locuiește, de o viață, în comuna Cuci – satul Dătășeni, județul Mureș, iar în 2016 – o furtună de proporții biblice i-a făcut praf locuința și gospodăria.

„Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş, colonel Dorin Oltean, a declarat luni, pentru AGERPRES, că în urma furtunii extrem de violente, descrisă de localnici drept o tornadă, acoperişurile a 307 case din comuna Cuci, din satele Dătăşeni şi Cuci, au fost avariate, în 12 cazuri acestea fiind distruse în totalitate.

Colonelul Oltean a arătat că în Cuci au fost avariate acoperişurile a 153 case, 7 au fost distruse în totalitate, turlele la două biserici au fost puse la pământ, iar un bărbat care se afla într-o gheretă a fost rănit la o mână. În Dătăşeni au fost afectate parţial acoperişurile la 150 case, la 5 case acestea au fost distruse în totalitate, 6 stâlpi de curent electric au fost doborâţi, o autoutilitară a fost răsturnată şi două persoane prezintă contuzii uşoare.”, scria AgerPres la acea vreme.

Ei bine, deși drama prin care a trecut bătrâna a fost mare, autoritățile locale și județene din Mureș s-au făcut că plouă, neacordându-i femeii nici măcar un leu compensație pentru distrugerile provocate de tornadă.

Femeia povestește cu amar cum a fost batjocorită, efectiv, de către inspectorii veniți să evalueze pagubele.

„Oooo, păi dumneata n-ai nicio problemă. Ai copii care te pot ajuta”, i-ar fi spus inspectorii de la Târgu Mureș.

Femeia afirmă, într-un clip intrat în posesia RefleqtMedia.ro, că a fost efectiv batjocorită de autorități.

„Au venit acasă de la Mureș, o doamnă și un domn, nu mai rețin cum îi chema. Au zis către mine <>. Le-am spus că toate reparațiile le-am făcut din munca mea, fără să îmi dea nimeni niciun leu. Dacă i-am întrebat de ce au dat ajutoare altor oameni din sat, mi-au spus în mod flegmatic să nu am treabă cu acei oameni că nu e treaba mea. Am făcut plângere penală la Parchet și mi-a venit o comunicare de clasare a dosarului.”, spune femeia.

La doi ani distanță de la acele evenimente, RefleqtMedia.ro are toate documentele referitoare la listele cu despăgubirile acordate oamenilor din Dătășeni și Cuci, dar și plângerile penale formulate de cetățeni. Vom scoate la lumină toate neadevărurile și nelegiurile care le-au fost făcute cetățenilor, cu largul concurs al autorităților locale.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: