fbpx
spot_img
spot_img

Dragoș Pătraru o dă în vileag pe Doina Gradea

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Președintele Director al Societății Române de Televiziune – Doina Gradea – a devenit cunoscută publicului din Turda și Câmpia Turzii odată cu conferința de presă prilejuită de organizarea semifinalei Eurovision 2018 la Salina Turda.

Aceasta a adoptat o atitudine proactivă, dând de înțeles că își dorește să întărească TVR-ul în special în teritoriu, însă ceea ce realizatorul TV, Dragoș Pătraru, a prezentat ieri denotă adevărata față a directoarei TVR-ului.

Sub titlul „Un mesaj de Ziua Libertății Presei”, jurnalistul, Dragoș Pătraru, a prezentat mai multe înregistrări de la o ședință a Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune, în care atât Doina Gradea, cât și Eduard Dârvariu – directorul TVR 1, aruncă vorbe înjositoare la adresa jurnaliștilor care îndrăznesc să critice puterea.

„Am comprimat foarte multe informații într-un filmuleț, reducându-i în ultimele zile serios dimensiunea, pentru a arăta opinia pe care cei mai importanți oameni ai SRTV – Doina Gradea (președinte director general) și Eduard Dârvariu (Director TVR 1 și producător executiv) – o au despre TVR, despre misiunea publică a televiziunii, despre legile care guvernează TVR, despre raportarea la putere și despre jurnalism.

Nu e vorba despre noi și despre emisiunea Starea nației, de aceea am și anunțat public că nu vom continua aici, dacă lucrurile nu se vor schimba. Mai mult, cu privire la intimidările, amenințările și încercările repetate de cenzură, precum și despre măsurile menite să reducă la minimum audiența emisiunii vor fi probabil mai multe procese. Unele probe le păstrăm pentru sala de judecată. Aici este vorba despre niște oameni care – la ordin politic sau pur și simplu din slugărnicie – vor să aservească televiziunea publică puterii.”, a scris Dragoș Pătraru pe site-ul său.

Decizia jurnalistului de a publica informații din sânul familiei TVR este prima demonstrație publică a faptului că Televiziunea Română nu a reușit să facă trecerea către democrație și către respectarea principiilor fundamentale ale presei libere.

Clipul realizat de jurnalist este pe locul 10 în trendurile Youtube și a strâns, până acum, 99100 de vizualizări.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: