spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

Al doilea omor in cateva zile, la Turda

Turda a devenit un oras periculos, in care poti...

I-au furat masina, in Turnu Severin

Rares Florea, tinichigiul din Campia Turzii care repara avariile...

Moonlight Rescue 2024, exercițiu complex de salvare pe timp de noapte

Un exercițiu național Salvamont în premieră s-a desfășurat în...

(Video) Alcoolul si urmarile lui

Un accident rutier care se putea termina groaznic a...

☦️Eveniment de înaltă încărcătură spirituală, la Boian

Comunitatea creștin-ortodoxă din Boian, comuna Ceanu Mare, s-a reunit...

Dr. Ciprian STURZ, primul medic român supraspecializat pe Bronhoscopie Intervențională, în Italia

Medicul, Ciprian STURZ, care a fost în prima liniei a luptei anti-COVID-19 atât la Turda, cât și la Cluj Napoca, este primul medic din România care a fost acceptat la un master de Bronhoscopie Intervențională.

Masteratul efectuat în 2022 de medicul pneumolog, care activează și la Spitalul Municipal Turda, a fost efectuat în Italia și coordonat de către Prof. Dr. Lorenzo Corbetta, de la Universitatea din Florența.


Prof. Corbetta a fost un lider de opinie în Italia în bronhoscopia intervențională timp de mulți ani. O mare parte din cariera sa a fost dedicată implementării rezecției laser bronhoscopice și stentării și a tehnologiilor endoscopice noi, precum și dezvoltării de noi metode de predare. A fost ales Președinte al Grupului de Lucru de Pneumologie Intervențională și Chirurgie Toracică al Societății Italiene de Medicină Respiratorie (SIMER, www.simernet.eu) în 2006 și deține în prezent această poziție. Munca sa în educație vizează nu numai specialiștii, ci și studenții și bursierii Facultății de Medicină a Universității din Florența și a altor universități italiene. De fapt, unul dintre principalele sale obiective este să crească gradul de conștientizare cu privire la dezvoltările făcute în ceea ce privește Pneumologia Intervențională și alte condiții legate de plămâni.

Din nefericire, însă, doctorul STURZ nu își poate utiliza în România cunoștințele și expertiza dobândită la masteratul din Italia, din cauza lipsei de infrastructură pe bronhoscopie intervențională.

TOTUȘI, dacă se va construi Spitalul Regional de Urgență de la Cluj Napoca, Ciprian STURZ ar putea fi liderul secției de Pneumoloftiziologie, având în vedere cunoștințele sale.

RefleqtMedia îl felicită, cu entuziasm și recunoștință, pe acest om extraordinar – Ciprian STURZ!

Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img
spot_img