Două decizii din CEx-ul PSD care favorizează Câmpia Turzii și comunele Chețani și Luna

spot_imgspot_img

De multe ori, deciziile care se iau la nivel central produc reverberații în ceea ce privește strategiile și măsurile luate la nivel local sau județean.

La fel este și cazul a două decizii luate în ședința de Comitet Executiv PSD care a avut loc ieri la București.

Una dintre aceste decizii se referă la adoptarea Codului Administrativ prin Ordonanță de Urgență a Guvernului.

Practic, dacă acest lucru se va întâmpla, Direcția de Permise și Înmatriculări Auto va trece în subordinea Consiliului Județean Cluj.

Ce înseamnă acest lucru? Păi, nimic mai mult decât că la Câmpia Turzii se vor putea deschide două dintre birourile mult-promise atât de Prefectură cât și de Primărie, de aproape doi ani – respectiv Biroul de Înmatriculări și cel de Permise Auto.

Având în vedere legătura strânsă dintre Alin Tișe și Dorin Lojigan, este mai mult decât sigur faptul că, odată adoptat Codul Administrativ, Tișe îl va ajuta pe edilul de la Câmpia Turzii să-și rezolve această chestiune.

O altă decizie luată în CEx-ul PSD și care ajută comunele Luna și Chețani, dar și alte comune cu exploatații de balast pe raza lor se referă la rămânerea unei cote însemnate din redevența pe care o plătesc firmele care exploatează balast, în bugetele locale ale UAT-urilor pe raza cărora este autorizată exploatația.

„Mașinile grele trec pe drumurile comunelor, drumurile și casele se fac bucăți, iar primăriile nu au bani să plătească despăgubiri. Așa se vor reține niște bani în conturile primăriilor pentru reparații de drum și acordarea eventualelor despăgubiri către cetățeni”, a declarat Liviu Dragnea în conferința de presă care a succedat ședința CEx.

spot_img
%d bloggers like this: