spot_img

Două aparate de testare covid-19 pentru pacienții și suspecții din județul Mureș

Date:

Share post:

Pentru informarea cât mai corectă a mass mediei și opiniei publice, compartimentul relații cu publicul al Spitalului Clinic Județean Mureș vă transmite următoarele informații:

Începând  cu data de 06.04.2020, aparatul Real Time PCR achiziționat de către Asociația pentru Spitalul Clinic Județean Mureș este funcțional.

Acest aparat a fost pus în funcțiune la CCAMF din cadrul Universității de Medicină, Farmacie Stiințe și Tehnologie „George Emil Palade” din Tîrgu Mureș. În acest mod, capacitatea de testare pentru SARS COVID-19 din acest județ s-a dublat.

În acest moment, cele două aparate asigură necesarul pentru testarea probelor recoltate de la pacienți cu suspiciune sau confirmați SARS COVID – 19.

Pe această cale Spitalul Clinic Județean Mureș  mulțumește Universității de Medicină, Farmacie Stiințe și Tehnologie „George Emil Palade” din Tîrgu Mureș  pentru implicarea și ajutorul deosebit acordat.

În acest moment în toate clinicile Spitalului Clinic Județean Mureș s-au format stocuri de materiale de protecție necesare cadrelor medicale. Acestea sunt actualizate și reaprovizionate zilnic, în funcție de nevoile fiecărei secții și compartiment.

S-au instalat corturi de triaj pentru personal medical și pacienți la intrarea în clădirile în care cadrele medicale își desfășoară activitatea.

Le mulțumim pe această cale tuturor colegilor de la Spitalul Clinic Județean Mureș, care sunt implicați în această luptă cu SARS COVID-19.

Cu ocazia Zilei Mondială a Sănătății dorim să adresăm tuturor cadrelor medicale de la Spitalul Clinic Județean Mureș gândurile noastre bune și prețuirea pentru tot ceea ce fac.

 

Vrem să vă asigurăm că pentru noi siguranța dumneavoastră este o prioritate.

RESPECT    –   MUREȘ       –     MEDICAL

 

 

Manager,

Dr. Porav-Hodade Daniel

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Ziua Ursului, la Zoo Târgu Mureș

După tradiția populară în fiecare an, în ziua de...

Incendiu VIOLENT la Targu Mures – s-a emis Ro-Alert

*Târgu Mureș*: *incendiu* produs la *un ansamblu de hale...

REZULTATELE OBŢINUTE ÎN MINIVACANŢA PRILEJUITĂ DE SĂRBĂTORIREA ZILEI DE 24 IANUARIE

Pe perioada minivacanței prilejuite de sărbătorirea Zilei de 24...
%d bloggers like this: