fbpx
spot_img
spot_img

Dosar penal DNA, pe numele lui Raed Arafat

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Procurorii DNA au solicitat Tribunalului București redeschiderea unui dosar penal în care este anchetat și Raed Arafat, șeful DSU. În acest dosar, pârâții sunt acuzați de abuz în serviciu, iar prejudiciul este de peste 3,5 milioane de euro. Judecătorii de la Tribunalul București vor decide, astăzi, dacă acest dosar va fi redeschis sau nu.

Potrivit newsonline.ro solicitarea de redeschidere a dosarului penal a fost înregistrată la Tribunalul București chiar luni 1 noiembrie de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Din punct de vedere tehnic, procedura de ”confirmare redeschidere urmărire penală” se derulează atunci când procurorul de caz clasează un dosar penal iar procurorul ierarhic superior – care poate fi un procuror șef secție sau unul din procurorii șefi ai instituției, infirmă soluția de clasare și dispune continuarea anchetei.

Procedural, ordonanța procurorului ierarhic este definitivă de abia după ce este confirmată de un judecător de la instanța competentă.

Sesizările au la bază un raport publicat de instituție în vara anului trecut care a vizat ”Gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență”, raport în urma căruia Curtea de Conturi a descoperit în cazul IGSU următoarele situații:

întârzieri în livrarea cantităților asumate de furnizori (măști, combinezoane), prin invocarea clauzei de forță majoră;

• produse care nu au fost livrate până la termenul limită (ventilatoare, izolete);

• pentru unele din produsele menționate în anexa la OUG nr. 11/2020 (măști, combinezoane, ventilatoare, monitoare, izolete, dezinfectanți) nu s-a constituit în termenul stabilit stocurile de urgență medicală, deși termenul de livrare a fost considerat un criteriu de evaluare definitoriu;

• nu s-au calculat și nu s-au reținut penalități de întârziere conform prevederilor acordurilor-cadru pentru nelivrarea la termen a produselor.

sursa: stiripesurse.ro 

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: