spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Dorin Lojigan și Ioan Roman – singurii primari care au votat astăzi împotriva tarifelor tranzitorii ale Supercom

Astăzi a avut loc, în sistem de videoconferință, ședința de Adunare Generală a Asociaților a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Eco Metropolitan Cluj”.

Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat noile tarife pe care operatorul de salubritate, Supercom SA, le va practica, pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor din Lotul 2, zona TurdaCâmpia Turzii.

La propunerea domnului primar, Dorin Nicolae LOJIGAN, cei prezenți au votat SEPARAT tarifele tranzitorii și tarifele normale.

Tarifele tranzitorii erau majorate cu 70% față de tarifele vechi, practicate de Supercom, astfel că Dorin Lojigan și Ioan Roman – edilul comunei Viișoara – au votat „împotriva” majorării tarifelor tranzitorii.

În schimb, toți ceilalți primari prezenți la videoconferință, au votat pentru adoptarea atât a tarifelor tranzitorii, cât și a celor normale, care vor fi practicate de Supercom, după preluarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor.

Revenind la tarifele tranzitorii, mările de Supercom cu 70%, acestea vor fi aplicate DOAR în luna decembrie 2022, întrucât potrivit afirmațiilor președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, de la 1 ianuarie 2023 Supercom va aplica tarifele normale, mărite cu 7-10% față de cele practicate în prezent.

Primarii comunelor Ceanu Mare și Mihai Viteazu NU au participat la ședință.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img