fbpx
spot_img

Dorin Lojigan: „Pentru mine sunt mai importante investițiile din oraș decât orice cheltuială de personal!”

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img

Share post:

Ședința de Consiliu Local al Municipiului Câmpia Turzii, organizată astăzi, la Câmpia Turzii, a prilejuit dezbaterea și adoptarea unui proiect de hotărâre privind salarizarea angajaților din Primărie.

Inițiatorul proiectului, primarul – Dorin Lojigan – a propus creșterea salariilor cu 10% față de salariul de bază brut. Totuși, proiectul de hotărâre nu a fost semnat pentru legalitate de către secretarul general al Municipiului, Nicolae ȘTEFAN. Acesta din urmă și-a motivat votul, afirmând că prevederea de creștere a salariilor cu 10 procente nu respectă Contractul Colectiv de Muncă semnat de Primarul, Dorin Lojigan și sindicatul liber al angajaților din Primărie.

În schimb, edilul-șef al Municipiului Câmpia Turzii a scos în evidență un aspect: contractul colectiv de muncă prevederea creșterea salariilor în conformitate cu coeficienții stabiliți de Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii, prin HCL 234/2017, care ar avea un impact bugetar de peste 3 milioane de lei vechi.

„Un asemenea impact bugetar ar pune în pericol finalizarea proiectelor pe fonduri europene pe care le avem în derulare și care trebuiesc finalizate în 2023. Nu îmi asum un asemenea aspect. Am propus, totuși, să creștem salariile cu 10% pentru acei oameni care muncesc și care merită o creștere a salariilor. Pentru mine sunt mai importante investițiile din oraș decât orice cheltuieli de personal.”, a declarat Dorin Lojigan, în plenul ședinței de Consiliu Local.

În contrapartidă, secretarul general al municipiului a declarat că toate Unitățile Administrativ Teritoriale din județul Cluj au aprobat coeficienții pe care i-a stabilit și UAT Câmpia Turzii.

Ei bine, totuși, se pare că propunerea primarului – Dorin Lojigan – are un precedent. Recent, Consiliul General al Municipiului București a aprobat creșterea salariilor din Primăria Municipiului București, cu 10%, întocmai cu propunerea edilului de la Câmpia Turzii.

De altfel, la nivel național, acolo unde nu există un contract colectiv de muncă între angajați și Primărie, s-au aplicat diverse cote privind creșterea salariilor din Primării.

Având în vedere cheltuielile neeligibile + finanțarea de 2% a proiectelor europene dezvoltate de Municipiul Câmpia Turzii, o creștere salarială în conformitate cu coeficienții ar fi adus cu 2.5 milioane de lei mai puțin din Bugetul Municipiului Câmpia Turzii, care ar fi avut un impact MAJOR asupra proiectelor, atât a celor cu finanțare europeană, cât și a celor implementate prin PNRR.

Nefinalizarea acestor proiecte în termenul obligatoriu stabilit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene ar putea atrage asupra Municipiului Câmpia Turzii corecții financiare de ordinul sutelor de mii de euro, ceea ce ar putea băga Municipiul în incapacitate de plată.

Este foarte posibil ca primarul, Dorin Lojigan, fie să propună o nouă majorare a salariilor din Primărie, în funcție de sumele pe care le va primi de la Guvern, în vară, fie să crească salariile, în conformitate cu prevederile Contractului Colectiv de Muncă, începând cu anul 2024.

spot_img
spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

DREPT LA REPLICĂ: Am înțeles, domnule Bucur, că sunteți PR-ul primarului Matei… E a doua greșeală de 1 Aprilie! Chiar doriți să fiți denumit...

Stimate domnule Ovidiu Bucur, în urma articolului publicat de RefleqtMedia.ro, sub semnătura dvs, intitulat ” Corijenți la legalitate!...

Anamaria Gal, felicitată pentru felul în care manageriază Transylvania Steak House

Transylvania Steak House a devenit, aproape peste noapte, cel mai „vorbit” restaurant din Cluj Napoca, iar o bună...

Pandemia a adus mari probleme economice la Spitalul Municipal Turda

Ședința de Consiliu Local organizată joi, 30 martie 2023, la Turda, a scos la iveală o problemă economică...

Corijenți la legalitate! O treime din consilierii locali turdeni NU RESPECTĂ LEGEA!

Pozează în „reprezentanți” ai poporului și vin în ședințele de plen cu chipuri de lupi moraliști, însă acești...
%d bloggers like this: