spot_img
spot_img

Dorin Lojigan: „Parcul Tetarom V este un proiect PNL” … doar în vise

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

RefleqtMedia
În cadrul conferinței de presă organizată miercuri, la Câmpia Turzii, primarul Lojigan a declarat că proiectul Parcului Industrial Tetarom V este un proiect PNL.

În momentul în care RefleqtMedia s-a hotărât să scrie că Lojigan se laudă cu reușitele altora, subordonații politici ai primarului s-au apucat să ne atace, prin intermediul rețelelor de socializare, acuzându-ne că manipulăm și că scriem articole „jenante”.

Așadar ne-am hotărât să aruncăm o privire în istoria recentă a județului Cluj pentru a ne demonstra vorbele.

În 28 mai 2012, Consiliul Județean Cluj, condus pe-atunci de PDL-istul, Alin Tișe, aproba HCJ 132/2012 privind aprobarea Contractului de asociere în participaţie între Judeţul Cluj, Municipiul Câmpia Turzii şi Comuna Luna, în vederea realizării unui parc industrial.

Practic, 3 entități conduse PDL (Consiliul Județean Cluj, Municipiul Câmpia Turzii și Comuna Luna). Era o mișcare disperată a lui Alin Tișe pentru a-și asigura victoria pentru șefia Consiliului Județean, în contrapartidă cu Uniunea Social Liberală, din care făceau parte, printre alții, Dorin Lojigan, Horea Uioreanu și Petre Pop.

“CJ Cluj a aprobat asocierea cu municipiul Câmpia Turzii şi comuna Luna în vederea înfiinţării unui nou parc industrial, Tetarom V, în comuna Luna, pe un teren cu o suprafaţă de 60 de hectare. Un nou parc industrial este necesar în condiţiile în care există un interes ridicat din partea investitorilor în vederea realizării de investiţii în judeţul Cluj. Autorităţile locale trebuie să îşi unească resursele şi energiile în scopul facilitării dezvoltării economice prin crearea de parteneriate locale. Prin realizarea acestui proiect putem contribui, împreună cu ceilalţi operatori economici din zonă, la crearea a mii de locuri de muncă, crearea şi dezvoltarea unor industrii de înaltă tehnologie şi la creşterea exporturilor”, declara în acel moment Alin Tișe pentru economica.net.

Câteva luni au trecut, iar USL a câștigat alegerile, atât la șefia Consiliului Județean, cât și la Primăria Câmpia Turzii, iar una dintre primele măsuri luate de Horea Uioreanu, care venea de pe filiera PNL, alături de Dorin Lojigan, Ioan Petran, Laurențiu Tor și alții, a fost să îngroape protocolul de colaborare pentru parcul Tetarom de la Luna.

Ei bine, la câteva luni după acel moment, se închidea ISCT-ul și mii de oameni erau lăsați pe drumuri, astfel că pentru a contrabalansa efectul pe care închiderea ISCT îl avea asupra imaginii sale, guvernarea USL de la Câmpia Turzii a scos din joben proiectul Tetarom V, spunând că-l vor face la Câmpia Turzii.

Așa a apărut HCL 37/2013 privind mandatarea Primarului Municipiului Câmpia Turzii pentru iniţierea procedurilor privind înfiinţarea Parcului Industrial ,, TETAROM 5 ” în unitatea administrativ teritorială Câmpia Turzii.

Toată șarada a ținut până când presa locală a dezvăluit un document al SC Tetarom SA prin care directorul general, Viorel Găvrea, spunea că nu intenționează să creeze niciun parc industrial în Câmpia Turzii. Așa a apărut ideea construirii Parcului Industrial Câmpia Turzii S.A. cu finanțare de la bugetul local.

Deci … să vii să spui că proiectul Tetarom 5 este unul PNL, în condițiile în care PNL îl omorâse inițial, pare cel puțin tras de păr.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Bazinul de înot Câmpia Turzii va deveni operațional cel târziu la începutul anului viitor

În urmă cu o lună au fost reluate lucrările de edificare ale Bazinului Didactic de Înot, care va...

EXCLUSIV: Vezi câți pacienți au murit la Câmpia Turzii și Turda, infectați cu COVID-19 între 2020 și 2022

„Profităm” de faptul că, potrivit celor mai recente informații publicate de Ministerul Sănătății, cazurile de COVID-19 cunosc o...

Vrei să faci bani, ajutând un seamăn? Ai cunoștințe de infirmierie? Citește acest articol!

La Câmpia Turzii s-a eliberat, recent, un post de asistent medical/infirmieră pentru un bărbat, care are nevoie de...

Țeapa voucherelor de vacanță – deși sunt valabile, hotelurile nu acceptă – reprezentant LIADOR: „Nu vrea șefa”

În cursul săptămânii trecute, un funcționar public din Direcția de Impozite și Taxe Locale ale Municipiului Câmpia Turzii...
spot_img

Serverele Primăriei Câmpia Turzii atacate de hackeri – DIICOT a intrat pe fir

Cineva are interese mari în a ataca serverele municipiului Câmpia Turzii și a bloca accesul cetățenilor la informațiile cu caracter personal. Pentru a DOUA OARĂ...
%d bloggers like this: