spot_img

Dorin Lojigan: “Parc Industrial de 10 ha la Campia Turzii”

Date:

Share post:

La scurt timp după preluarea primului mandat de primar, datorită strategiei de dezvoltare a municipiului gândită împreună cu colegii mei și axată în primul rând pe reindustrializarea Câmpiei Turzii, rezultatele au început să apară. Era un demers firesc, bazat pe istoricul nostru.

Astfel că, am populat cu investitori Parcul Industrial al municipiului, adică cele 5 ha, în decursul unui an, fiecare dintre aceștia angajându-se în investiții substanțiale. Aceasta se traduce în beneficii importante, și anume: venituri substanțiale la bugetul local și locuri noi de muncă pentru comunitatea locală. Solicitările din partea marilor investitori au continuat să apară în tot acest timp, dar ne lipsea terenul necesar pentru realizarea de noi investiții, solicitări care se ridica la peste 25 ha.

Am continuat să identificăm soluții!
Anul trecut, am reușit să achiziționăm alte 5 ha de teren de la Industria Sârmei SA, în contul datoriilor pe care societatea le avea la bugetul local.

Pentru a fructifica acest teren însă, aflat în proximitatea parcului industrial, am demarat o procedură greoaie de obținere de la Ministerul Dezvoltării a titlului de parc industrial și pentru celelalte 5 ha intrate în patrimoniul orașului. Am făcut studiul de fezabilitate și am depus documentația la minister, urmând toți pașii prevăzuți de legislație.

Astăzi ne aflăm în posesia tuturor documentelor necesare și a unui parc industrial întins pe o suprafață de 10 ha. Ceea ce reprezintă 10 ha de companii, investiții, locuri de muncă, dezvoltare constantă și creștere economică. Pasul următor este scoaterea la licitație de urgență a terenului pentru firmele interesate de zona noastră, astfel încât, noi investiții să își pună bazele în Câmpia Turzii.
Dezvoltarea economică și creșterea nivelului de bunăstare socială se construiește pas cu pas, iar pașii pe care cu determinare i-am urmat până în acest moment s-au dovedit a fi cei corecți pentru comunitatea noastră.

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Dorin Lojigan: „Pentru mine sunt mai importante investițiile din oraș decât orice cheltuială de personal!”

Ședința de Consiliu Local al Municipiului Câmpia Turzii, organizată...

Final de carieră și aprecierea meritelor

La sfârșitul primei luni a anului a fost organizată...

Accident rutier la Câmpia Turzii

Mai multe echipaje de poliție, pompieri și SMURD intervin...

Dorin “Gogu” Roșu întregește legiunea sârmară de la FCCT

✍️Bine ai venit, Roșu Dorin! 👏 ⚽️Roșu Dorin s-a alăturat...
%d bloggers like this: