fbpx
HomeȘtiri din Câmpia TurziiDorin Lojigan – întâlnire extrem de importantă pentru viitorul Câmpiei Turzii
spot_img
spot_img

Dorin Lojigan – întâlnire extrem de importantă pentru viitorul Câmpiei Turzii

- Publicitate -
spot_img

Mâine, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest din Cluj Napoca, va avea loc o întâlnire-pilot, în problematica atragerii de fonduri europene direct de la Bruxelles.

Unicitatea acestei întâlniri este că va trata o axă de finanțare necunoscută până acum administrațiilor publice locale – grădinile urbane.

În 26 iunie, în cadrul unei conferințe de presă organizată cu prilejul lansării proiectul „Creștem Grădinescu”, de la Școala Gimnazială Mihai Viteazu, Dorin Lojigan anunța că Municipiul Câmpia Turzii, alături de Oradea și Beclean, a fost ales de către ADR Nord-Vest pentru patentarea de grădini urbane.

„Un vis mai vechi de-al meu, care încet, încet, prinde viață și mă refer aici la faptul că trei orașe din Transilvania au fost selectate de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord Vest, pentru a obține în exercițiul financiar viitor al Uniunii Europene, 2021-2027, finanțare direct de la Bruxelles pentru acest concept de grădini urbane. Aceste trei orașe sunt: Câmpia Turzii, Beclean și Oradea.”, spunea – la acel moment – Dorin Lojigan.

Ei bine, întâlnirea de mâine, de la ADR, va trata exact acest subiect, astfel că l-am întrebat pe Dorin Lojigan ce se va discuta, concret.

„EI bine, după cum știți, îmi doresc să implementăm la Câmpia Turzii un proiect unic de modernizare a Parcului Municipal (Berc) care să fie legat de Complexul de Agrement La Trei Lacuri prin intermediul unui canal navigabil, idee inedita sugerata de arhitecti si proiectanti cu care am colaborat si in cadrul altor proiecte pe care administratia de la Campia Turzii le-a intocmit in vederea finantarii europene. Pentru ca acest deziderat să devină realitate, este nevoie să discutăm detaliile finanțării, în contextul exercițiului financiar 2021 – 2026. 

De asemenea, în cadrul altor întâlniri de lucru cu reprezentanți ai Ordinui Arhitecților din România, ne-am schițat o serie de idei cu privire la posibilitățile de modernizare ale Parcului Municipal – Berc, care de asemenea par rupte din alte lumi, însa sunt realizabile doar cu fonduri europene

Nu este prima dată când port discuții cu reprezentanții ADR Nord Vest cu primire la viitorul exercițiu financiar, însă este primul prilej în care discutăm cu privire la finanțarea grădinilor urbane”, a declarat Dorin Lojigan.

La o primă evaluare (din surse independente, neoficiale), pentru dezvoltarea proiectului pe care primarul de la Câmpia Turzii îl are în vedere pentru Parcul Municipal, ar fi nevoie de cel puțin 7,5 milioane de euro, însă mai multe detalii va prezenta chiar Lojigan, odată cu trasarea detaliilor și strategiilor de implementare a acestui proiect.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: