spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Dorin Lojigan: Câmpia Turzii și administrația locală are nevoie de păstrarea ritmului și energiei pentru a crește și a se dezvolta în continuare

spot_img

  1. Care este principalul factor care vă motivează, în contextul alegerilor locale din 9 iunie?

Câmpia Turzii! Am spus de nenumărate ori că eu chiar iubesc acest oraș, m-am născut și m-am format aici, am familia aici și acasă e întotdeauna cel mai bine. Consider că am realizat atât de multe pentru Câmpia Turzii în aceste mandate, comparativ cu oricare alte administrații dinainte, iar dezvoltarea e atât de vizibilă. Mă motivează proiectele implementate, companiile mari care și-au demarat activitatea în municipiul nostru, afacerile mici care merg înainte și progresează, sutele de tone de asfalt care au fost turnate în acești ani pe străzi modernizate sau începute de la zero. Mă motivează oamenii mulțumiți care au trecut prin spitalul nostru modern și au beneficiat de cele mai bune condiții de cazare și tratament, copiii noștri care învață în unități de învățământ modernizate și dotate cu materialele necesare. Mă motivează tinerii care se bucură de noile zone sportive și de agrement pe care le-am finalizat sau care vor fi finalizate în scurt timp și de care vom beneficia noi toți și familiile noastre. Mă motivează miile de copii care au posibilitatea să practice foarte multe sporturi aici și să crească mai sănătoși. Mă motivează parcurile și toată verdeața, arborii noi care au îmbrăcat orașul în multe zone și care ne protejează sănătatea. Îmi place ordinea lucrurilor și faptul că orașul nostru a dobândit o nouă față și o nouă direcție. Deci, mă motivează Câmpia Turzii și tot ceea ce reprezintă acest oraș.

  1. Dacă ar candida acum Dorin Lojigan din 2016 cu Dorin Lojigan din 2024, cine ar câștiga și de ce?

Am să vă răspund printr-o întrebare. Cine credeți dumneavoastră că ar câștiga, dacă ne-am putea întoarce în timp și aș candida cel de acum cu cel din 2016, în 2016. Astfel de exerciții de imaginație scot, mereu, în evidență, evoluția individului. În cei 8 ani care au trecut, am evoluat, atât din perspectiva vârstei, cât și din cea a cunoștințelor acumulate. Ceea ce am dobândit pe parcursul acestor ani, comparativ cu cine eram în 2016, este experiența și foarte mult know-how administrativ. Este extraordinar acest lucru și îmi dau seama cu fiecare proiect în parte, cât de mult am crescut împreună cu echipa din primărie, cât de multe am învățat împreună și cât de mult ne-am specializat. Poate mai important, am dobândit înțelepciune și răbdare. Acestea sunt niște calități foarte importante pentru un lider și pentru o administrație eficientă.

  1. Există vreo decizie administrativă sau politică pe care ați luat-o în ultimii 8 ani și pe care o regretați?

Nu aș spune că regret decizii. Prefer să învăț din toate evenimentele și să merg mai departe având o nouă perspectivă. Până la urmă toate au fost niște lecții politice, administrative sau de viață. Dacă e să mă refer la deciziile administrative, spuneam anterior cât de multă experiență am dobândit de la un proiect la altul. Astfel că, da, cu experiența și cunoștințele actuale, poate unele proiecte ar fi fost gândite altfel sau îmbunătățite, ca design, ca funcționalitate, că legalitatea e clară și de la asta nu ne-am abătut.

  1. Când vor fi terminate obiectivele de investiții finanțate prin POR 2014 – 2020?

După cum puteți vedea, marea majoritate a acestor proiecte continuă. Se lucrează și la Complexul de Agrement „La Trei Lacuri”, și la Parcul Central, la Palatul Cultural, la Teatrul de Vară. Toate aceste proiecte evoluează și se îndreaptă către finalizarea lor. Înainte de a avansa termene sterile sau cifre care, în definitiv, nu spun prea multe, aș dori să subliniez o serie de aspecte. Dincolo de toate aceste cifre și termene, în spatele la tot ce se implementează la Câmpia Turzii este multă muncă. Nu vorbim de o muncă surdă, ci de una cu niște criterii clare de calitate, de la care nu ne abatem. Un proiect de investiții, dacă are finanțarea asigurată și se dezvoltă armonios, în concordanță cu criteriile stabilite, este foarte bine. Dacă, însă, grăbim lucrurile și sărim niște pași doar de dragul de a face totul repede, pot apărea probleme și surprize neplăcute. Ceea ce vă pot asigura, mai presus de orice, este că la Câmpia Turzii se muncește profesionist, eficient și cu un amplu simț al responsabilității.

  1. Care este cel mai redutabil adversar pentru Dorin Lojigan?

Propria persoană, cel de azi să fie mai bun decât cel de ieri. Din punct de vedere politic, al candidaților, acela care înțelege să facă o politică a ideilor și a proiectelor, bazate pe realitate în ceea ce privește legalitatea, capacitatea de finanțare și finalitatea. Că de atacat în mod rău voit e foarte ușor, la fel de căutat un colț de bordură ruptă sau un capăt de drum cu buruieni. Un oraș e precum propria locuință. Ai planuri, îți stabilești prioritățile și te apuci de treabă atunci când ai pe ce. Și da, faci deranj, mizerie, praf până la gata. Dar satisfacția aceea la final, când te așezi comod și privești în jur… Și să revenim la candidați…le-am văzut și le-am trăit pe toate și aproape nimic nu mă mai surprinde, nici chiar atacurile și dezinformările, nici chiar deformarea realității când știi de fapt că e altfel decât o prezinți. Dar e păcat că nu aleg să se maturizeze și să facă o altfel de politică.

  1. Dacă veți fi reales, veți deveni singurul primar din istoria post-decembristă a Câmpiei Turzii care încheie două mandate complete. Cum vi se pare acest lucru?

Nu m-am gândit niciodată la asta. Sunt doar ani, dincolo de care este foarte multă muncă, multe nopți nedormite și multe gânduri pentru găsirea de soluții, dar cu satisfacții pe măsură. Dincolo de asta e o onoare să fii ales în mod repetat de oamenii de care te îngrijești cum poți mai bine și asta înseamnă că ne facem treaba cum trebuie și răspundem nevoilor lor. Nu sunt o persoană, un primar plafonat și plictisit și mereu caut proiecte noi pentru Câmpia Turzii.

  1. De ce are Câmpia Turzii nevoie în următorii 4 ani?

De același ritm! Sunt atât de multe proiecte deja câștigate și gata de implementare și altele în pregătire, încât Câmpia Turzii și administrația locală are nevoie de păstrarea ritmului și energiei pentru a crește și a se dezvolta în continuare. Lumea nu stă în loc după noi, iar noi ne dorim să ținem pasul cu lumea modernă.

Dorin Nicolae LOJIGAN

președinte PNL CÂMPIA TURZII

CMF: 21240015

spot_img
spot_img
spot_img