spot_img

Dorin Lojigan aduce un extraordinar omagiu pentru eroul național, Avram Iancu – vezi filmare din DRONĂ

Date:

Share post:

În zilele în care, la Mărișel, moții din România se strâng la Crucea Iancului, primarul din Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, a adus un omagiu eroului național, printr-un proiect edilitar unic.

Atât monumentul care-l înfățișează pe Avram Iancu, cât și soclul acestuia au fost reabilitate, cu fonduri de la bugetul local. De asemenea, spațiul verde dimprejurul monumentului a fost reconfigurat, inițialele eroului național au fost așternute, prin intermediul rondourilor de piatră decorativă și ale aleilor de acces.

 „Avram Iancu este un simbol pentru lupta de autodeterminare a românilor din Transilvania și, fără demersurile și implicarea sa, din punct de vedere politico-militar, cu siguranță activitatea Școlii Ardelene ar fi fost mult mai dificilă. Practic, Moțul Iancu este ultimul erou al Transilvaniei și, probabil, cel mai viteaz, mai destoinic și mai dârz dintre moți. La Câmpia Turzii, protejăm și promovăm simbolurile cultural-istorice ale României, atât pe marele domnitor, Mihai Viteazu, cât și pe eroul național, Avram Iancu, deoarece noi – reprezentanții administrației publice locale – avem obligația morală de a oferi generațiilor următoare modele de urmat!”, afirmă Dorin Nicolae LOJIGAN, primarul Municipiului Câmpia Turzii.

În 2021 și 2022, ambele monumente din Câmpia Turzii, atât cel al lui Mihai Viteazu, cât și cel al lui Avram Iancu, au fost reconfigurate, astfel încât să pună în evidență imaginea celor doi eroi al neamului românesc.

Prin intermediul acestui monument care-l înfățișează pe Avram Iancu, Primăria din Câmpia Turzii ar putea organiza, în 10 septembrie, manifestările prilejuite de comemorarea marelui erou, în ziua morții sale.

spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Dorin Lojigan: „Pentru mine sunt mai importante investițiile din oraș decât orice cheltuială de personal!”

Ședința de Consiliu Local al Municipiului Câmpia Turzii, organizată...

Final de carieră și aprecierea meritelor

La sfârșitul primei luni a anului a fost organizată...

Accident rutier la Câmpia Turzii

Mai multe echipaje de poliție, pompieri și SMURD intervin...

Dorin “Gogu” Roșu întregește legiunea sârmară de la FCCT

✍️Bine ai venit, Roșu Dorin! 👏 ⚽️Roșu Dorin s-a alăturat...
%d bloggers like this: