spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Dorin Lojigan: 𝐄𝐦𝐨ț𝐢𝐞, 𝐦𝐮𝐥ț𝐮𝐦𝐢𝐫𝐢 ș𝐢 𝐩𝐚𝐜𝐞 𝐬𝐮𝐟𝐥𝐞𝐭𝐞𝐚𝐬𝐜ă 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐨𝐛ș𝐭𝐞𝐚 𝐨𝐫𝐭𝐨𝐝𝐨𝐱ă 𝐝𝐢𝐧 𝐂â𝐦𝐩𝐢𝐚 𝐓𝐮𝐫𝐳𝐢𝐢

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit în Parohia „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Câmpia Turzii, cu prilejul sărbătoririi a 25 de ani de la înființarea parohiei și a binecuvântării Centrului multifuncțional de tineret „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. 

 

Cu această ocazie, am avut onoarea să primesc din partea Bisericii Ortodoxe Române, prin bunăvoința și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, distincția Ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni”.

 

Este cea de-a treia distincție primită din partea Bisericii strămoșești, după Crucea Transilvană și Ordinul ”Episcop Nicolae Ivan”. Nu este pentru mine doar o onoare ci și o mare responsabilitate, mai ales acum, în aceste vremuri atât de dificile. Trăim o perioada cu multe provocări și schimbări, însă nu trebuie să uităm că indiferent de vremuri, credința în Dumnezeu este cea mai puternică ancoră a unui popor.

 

 Îl felicit pe părintele paroh Ratiu Raul George atât pentru activitatea din cadrul parohiei dar și pentru binecuvântarea primită din partea Înaltpreasfințitul Părinte Andrei pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, care l-a hirotesit iconom stavrofor, cu dreptul de a purta crucea pectorală.

 

 În egală măsură, felicit toți credincioșii Parohiei „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Câmpia Turzii, cu prilejul sărbătoririi a 25 de ani de la înființarea parohiei dar mai ales grupul de copii al parohiei care a interpretat două pricesne învățate la grupul de cateheză desfășurat la biserica parohială și care au dovedit că Biserica dar și orașul nostru au viitor.

 

foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img