Domnule Șuta, respectăm și noi legea?

spot_imgspot_img

În urmă cu două luni, RefleqtMedia.ro prezenta o știre despre cum a fost distrusă pășunea din comuna Cuci, județul Mureș, cu largul concurs al administrației locale.

Astfel, lucrările de introducere în subteran a cablurilor de fibră optică, executate de RCS RDS prin Cuci a cauzat săparea de șanțuri adânci prin pășune.

În mod normal, pentru acea lucrare era nevoie de o hotărâre de consiliu local, în care să se stipuleze și redevența pe care RCS RDS o va plăti, ulterior, către Comuna Cuci.

Ne-am uitat pe site-ul comunei și, supriză, acolo NU APARE NICIO HOTĂRÂRE DE CONSILIU din anul 2018.

În conformitate cu legea 52/2003, administrațiile locale au obligația de a prezenta hotărârile de consiliu adoptate în presa locală sau pe site-ul propriu.

Că primarul de la Cuci, Ilie Șuta, nu respectă legea au apărut multe zvonuri, însă am vrut să ne convingem singuri, astfel că în 31 octombrie 2018 am trimis o solicitare pe adresa de email a comunei.

„ Buna dimineata,
intrucat pe site-ul Comunei Cuci nu apar hotararile de consiliu local din anii 2016, 2017 și 2018, v-am ruga să ne puneti la dispozitie copii ale hotararilor de consiliu aferente proiectului de ingropare a retelei de fibra optica – desfasurat pe teritoriul comunei. ”

Desigur … nu am primit niciun răspuns la solicitare, astfel că ne vom adresa din nou instituției, cu mențiunea că – de această dată – o vom face sub incidențele legii 544/2001.

spot_img
%d