spot_img

Domeniul Public Turda se ia de piept cu statul! Contestație la raportul Curții de Conturi

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

În cursul zilei de ieri, în spațiul public turdean a apărut un raport al Curții de Conturi a României care vizează o activitate de audit desfășurată la Domeniul Public Turda.

Desigur că, imediat după apariția respectivului raport, multe entități din spectrul politic și non-politic l-au acuzat, nefondat, pe primar.

Lăsând la o parte faptul că, INCLUSIV ÎN RAPORT scrie clar că directorul a lucrat „peste capul” Consiliului de Administrație, ne-a atras atenția un alt lucru.

Atât Domeniul Public cât și SC Transport Urban Public SA au ACELAȘI director executiv, în persoana doamnei Adriana Chintovan, ÎNSĂ la DPT au apărut probleme de natură financiar contabilă, iar la TUP n-au apărut.

Același lucru l-au sesizat și reprezentanții Domeniul Public Turda care, potrivit surselor RefleqtMedia, vor contesta raportul de audit al Curții de Conturi Cluj.

Domeniul Public Turda a formulat o contestație, care va fi remisă la Comisia de solutionare a contestatiilor constituita la nivelul Curtii de Conturi  – o entitate care, în urmă cu un an, a mai respins o decizie care viza Municipiul Turda.

Este vorba despre raportul Curții de Conturi Cluj prin care AHC Potaissa Turda era obligat să restituie Primăriei Turda câteva zeci de mii de lei.

După ce Flaviu Sâsâeac, președintele AHC, a formulat contestația – Comisia de solutionare a contestatiilor constituita la nivelul Curtii de Conturi a anulat raportul Curții de Conturi Cluj.

De altfel, nu este prima dată când rapoarte ale Curții de Conturi sunt combătute fie în contestații, fie în instanță.

Revenind la raportul care vizează Domeniul Public Turda, este injust ca acesta să fie utilizat ca armă politică, deoarece nu este un raport declarat valid de o instanță de contestații și/sau instanță de judecată.

DA, dacă Tribunalul va decide că acest raport este unul valid, atunci cineva s-ar putea îndrepta împotriva … MANAGEMENTULUI SOCIETĂȚIi! 

După cum reiese din informațiile prezentate în raport, CONDUCEREA DPT a lucrat „peste capul Consiliului de Administrație”, or legislația în vigoare stabilește clar că voința politică a conducerii UAT-ului se exercită PRIN CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE.

Așadar … de ce se aruncă pietre și noroi spre primarul Turzii, când vinovații sunt alții? 

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Inspectoratul Județean în Construcții confirmă sesizările USR PLUS Turda

⚠️ Inspectoratul Județean în Construcții CONFIRMĂ sesizările USRPLUS Turda în privința lucrărilor de MÂNTUIALĂ de pe strada Bogata❗...

Turda are 8 campioni naționali la Karate, categoria de vârstă -13 ani!

620 de sportivi din 44 de cluburi participante s-au aliniat la startulCampionatului Național, organizat în acest weekend la...

Colegiul Tehnic Turda este în doliu – profesorul, Olimpiu Vesa, a decedat

  „Cu adânca durere in suflet profesorii Colegiului Tehnic Turda plâng moartea celui despre care acum spunem ca a...

Lucrare de profesioniști – curțile interioare din Turda arată ca în Vest

Curțile interioare de pe strada Calea Victoriei 122-132/Nuferilor 1-19 au fost modernizate cu ultimul strat de asfalt.   În cursul...
spot_img

Călin Fărgaciu – INSTRUCȚIE la Săndulești!

A primit-o pe Dăncilă în „iclejia” proprie, apoi a trecut la PNL, după ce a fost atacat de conducerea social-democraților, iar acum a câștigat...
%d bloggers like this: