fbpx
spot_img
spot_img

Doi ciobani, uciși de urși, în două zile consecutive, în zona Mureș-Harghita

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

La 24 de ore de la celebrul caz al ciobanilor atacați de urs, în județul Harghita, care s-a soldat cu decesul unuia dintre ciobani, tragedia a lovit – din nou – în județul Mureș.

De această dată, pradă ursului a căzut un cioban în vârstă de 80 de ani.

„La data de 25 iulie a.c., în jurul orei 00:05, polițiștii din Mureș au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că tatăl sau, de 80 de ani , din Gornești, lipsește de la stână.

 
De îndată, s-a constituit o echipă de cercetare formată din 11 polițiști ( dintre care un criminalist cu un câine de urmă) 4 jandarmi, 4 reprezentanți de la Salvamont Mureș, 1 polițist local, și un paznic de vânătoare, care s-a deplasat la fața locului, pentru efectuarea de  activități de căutare.
 
În urma activităților, la o distanță de 300 de metri, a fost identificat bărbatul în cauză, care prezenta multiple leziuni traumatice, la nivelul întregului corp, posibil a fi provocate de animale sălbatice.
 
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor și cauzelor în care a survenit decesul.”, confirmă IPJ Mureș.
 
Atacurile urșilor sunt tot mai frecvente, iar interacțiunile dintre om și animal au depășit barierele obișnuite. În urmă cu două săptămâni, doi urși au fost văzut în zona Valea Ierii – Băișoara din județul Cluj.
 
De asemenea, în seara de vineri spre sâmbătă, cetățenii din Predeal, județul Brașov, au fost alertați, prin sistem RO-Alert, DE TREI ORI cu privire la prezența urșilor prin oraș.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: